Pofátlanság

2024.06.06. 06:13

Magát sajnáltatta a bíróságon a milliárdos piramisjáték főszereplője (videó)

A csalássorozat kiagyalójának bűnszervezetét Magyar Péter bizalmasa is segítette – hívja fel a figyelmet cikkében a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„A családomról el szeretném mondani, hogy ők is mindenüket beletették ebbe a lehetőségbe, és mindenük odaveszett. Nekünk semmink nem maradt, mindenünk odaveszett” – így sajnáltatta magát az utolsó szó jogán F. Attila, aki a jogerős ítélet szerint bűnbandájával egy egész országot behálózó piramisjátékból milliárdokat szedett össze. A férfi szerint ugyan sok mindenben „hibázott”, de állította: senkit sem csapott be.

F. Attila persze nem volt mindig ennyire „ágról szakadt”. A korabeli tudósításokból kiderül, hogy az álbróker volt barátnője, az ügy másodrendű vádlottja rá sem ismert a korábban bálványozott férfira.

„Kiemelkedő öltözéke volt, feltűnően ápolt külseje, gyémántokkal kirakott drága órája, nagy értékű autói, leginkább határozott, magabiztos jelleme volt, egy nagyon meghatározó és feltűnő személyiség volt” – fogalmazott S. Angelika.

F. Attila a semmiből jött, nem volt brókervizsgája, de annyira hitelesen játszotta a szerepét, hogy az emberek hittek neki. Nem úgy a bírónő, aki hosszú évekre fegyházba küldte F. Attilát

– írja a lap.

Ahogy arról már sokszor beszámoltunk, a történet szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, Magyar Péter bizalmasát, S. Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is.

Az ikerpár által irányított szervezet csaknem nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig másfél milliárd került elő a pénzből.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Menczer: Magyar Péter egy szélhámos

Magyar Péter egy szélhámos – jelentette ki közösségi oldalára feltöltött videójában a Fidesz kommunikációs igazgatója. Szerinte itt egy piramisjátékról van szó, és a tetején van egy porszívóügynök: Magyar Péter barátnőjének az anyja.

A politikus rámutatott, a nő négy évet ült börtönben, mert több mint ezer embert átvertek, lenyúltak és megloptak, és hétmilliárd forint a mai napig hiányzik. Hozzátette, aki pedig Magyar Péter pártját alapította és átadta neki, az az ember pedig – többek között – ingatlanokon szintén köthető ehhez a csalássorozathoz, és az is látható volt a sajtóban, hogy ott van Magyar Péter rendezvényein.

Ez egy piramisjáték párt, egy szélhámossal a tetején, aki ugyanazt csinálja, mint az anyósa a támogatóival, átveri és lenyúlja őket – szögezte le Menczer Tamás.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában