Siker

5 órája

Orbán Viktor politikáját egyre több országban követik (videó)

A jobboldali erők térnyerése egyre nagyobb méreteket ölt Európa-szerte. Brüsszelben azonban még mindig nem akarnak szembenézni azzal, hogy az embereknek nem tetszik, ahogyan Európát irányítják. Mindeközben egyre többen követik Orbán Viktor politikáját – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára a kétnapos tanácskozás első napján, 2024. június 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Brüsszel ásít, miközben Európa jobboldali pártjai újabb győzelmet aratnak. Erről írnak a Politico cikkében. A brüsszeli hírportál felteszi a kérdést, hogy hány jobboldali kormánynak kell még hatalomra kerülnie, mire az EU beismeri, hogy problémákkal küzd? Nem várt elismerés ez arról, hogy az unió mostani vezetésével bajok vannak – mutat rá a Magyar Nemzet.

Mint arról a lap beszámolt, a félelem lett úrrá Brüsszelben a vasárnapi ausztriai választások után. Míg az eddigi kormány vezető ereje, az ÖVP a szavazóinak csaknem harmadát elvesztette, az FPÖ, a Patrióták tagja úgy nyerte meg az ausztriai választást, hogy csaknem megduplázta a támogatottságát.

Herbert Kickl és az Osztrák Szabadságpárt került ki győztesen a vasárnapi szavazásból, bár valószínűleg kizárják őket a kormányból nyugati szomszédunknál. A fősodratú pártok, így a néppárt a brüsszeli és washingtoni hatalmi központok programját valósítják meg. 

Az emberek Európa-szerte érzik, hogy az elit nem ad megfelelő választ a problémáikra, érzik a migrációs politika elhibázottságát, de a szivárványkoalíciók, nagykoalíciók és hasonló megoldások segítségével az elit megtartja a hatalmát 

– mondta el a lapnak Kiszelly Zoltán, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány politikai elemzési igazgatója.

Az EU diplomatái és tisztviselői viszont úgy tűnik, még mindig nem akarnak szembenézni azzal, hogy az embereknek nem tetszik az, ahogyan Európát irányítják.

A Poltico arra figyelmeztet, hogy miközben Brüsszel vállat von, a jobboldali erők térnyerése egyre nagyobb méreteket ölt.

Egyre többen követik Európában Orbán Viktor politikáját, és a Politico is elismeri, ha Donald Trump megnyeri a novemberi amerikai elnökválasztást, az újabb erőt adhat a magyar miniszterelnöknek.

A teljes cikk ITT olvasható.

Orbán Viktor: Brüsszel rossz úton jár az illegális migráció kezelésében

„Míg a nyugat-európai országok sorra vezetnek be határvédelmi szigorításokat és migrációellenes intézkedéseket, addig Brüsszel pénzbüntetéssel sújtja az Európa határait védő Magyarországot” – mutat rá a közösségi oldalára feltöltött videójában a magyar miniszterelnök.

Hétfőn kezdődött el a parlament őszi ülésszaka, amelyet a kormányfő nyitott meg. A felszólalásának központi témája a gazdasági semlegesség mellett az illegális bevándorlás volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában