Sport

2010.07.07. 13:07

Csúcsból biztosan kevesebb lesz az egri ob-n (is)

Noha az egri Bitskey-uszoda kitűnő, gyors medencével rendelkezik, új rekordokból bizonyosan nem lehet majd annyit jegyezni, mint tavaly.

B. Cs.

A titok nyitja a csodadressz, amelyet az 112. ob-n sem húzhatnak magukra legjobbjaink.
– Tavaly 240 új világrekord született, amihez a dressz jelentős segítséget nyújtott – közölte a ma délelőtt egri sajtótájékoztatón Kiss László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Most már inkább a valós úszni tudás számít, így jóval kevesebb csúcs dől majd meg a különböző országos és világeseményeken.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Kiss László (balról), Szeleczki János és Güttler Károly ifjúsági szövetségi kapitány. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] 

Az előfutamokkal 9 órakor kezdődött, s Széchy Tamás emlékére kiírt ob-nak sorozatban harmadik alkalommal házigazdája a Bitskey-uszoda, ahol a korábbi évek tapasztalatait kihasználva tovább javítottak a versenyzés feltételein.
– A tavalyi hiányosságokat kiküszöbölve a hangosítás és az úszókötelek vonatkozásában is előrelépés történt, így ideális körülmények között úszhatnak a sportág honi legjobbjai – jelentette ki Szeleczki János alpolgármester.


A Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetség részéről dr. Székely Ferenc elnök a versenybírók munkáját hangsúlyozta. – Harmincöten dolgoznak azért, hogy zökkenőmentesen menjen minden az ob-n. Külön továbbképzés is szolgálta a felkészültség javítását, és reméljük, a rendezés minden tekintetben megfelel majd az elvárásoknak – közölte dr. Székely.
A szombatig zajló és a nézők számára valamennyi napon ingyesen verseny hivatalos megnyitóját ma 16.45-kor tartják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!