Hatvan

2018.04.08. 13:25

Szabó Zsolt nagy fölénnyel nyert Hatvanban

Címkék#hatvan

A hatvani 17 szavazókörben csakúgy, mint a választókerület valamennyi, 99 szavazókörében méltóságteljesen zajlott a szavazás.

T. O.

23.31

Szabó Zsolt, Heves megye, 3. sz. vk,. Hatvan és körzete: – Szeretném megköszönni a térségben élők bizalmát, s a meggyőző eredményt. Örülök, hogy az emberek a folyamatos és durva támadások, vádaskodásokban foglaltak helyett az az elmúlt évek eredményeinek hittek. Folytatom a munkát, s a jövőben is igyekszem megfelelni az elvárásoknak.

22.45

Hatvan körzetében információnk szerint Szabó Zsolt (Fidesz-KDNP) nagy fölénnyel nyerte meg a választást. A Heves környéki településekről egyelőre nem érkeztek hírek, viszont Hatvanban és a környező falvakban állítólag nem volt olyan szavazókör, ahol ne Szabó nyert volna. Értesüléseink a pártoktól származnak, azokat egyelőre senki nem erősítette meg hivatalosan.

18.12

Az OEVK választási bizottsága 14 órától ülésezett dr. Hóka József elnök vezetésével. Ekkor bírálták el a kifogásokat, amelyek nem a szavazáshoz, hanem az azt megelőző kampányidőszakhoz köthetőek. A későbbiekben – szünet beiktatásával – folyamatosan tanácskoztak, s az ígéretek szerint a határozatokat a hatvani önkormányzat honlapján közzé teszik, amint elkészülnek a jegyzőkönyvek. Utóbbi 18 óráig nem történt meg.

A térségben a 17 órai adatok Hatvanban még mindig az országos 63,21 százalékos átlag feletti, 64,6 százalékos aktivitásról tanúskodtak, míg a választókörzet egészét tekintve a 61 százalékos részvétellel némileg alatta maradtak. Dr. Szikszai Márta közölte: 19 órakor előreláthatólag valamennyi szavazókörben lezárulhat a voksolás.

16.30

Hatvan körzetében délutánra sem csökkent a szavazási kedv: 15 órakor a városban 55,5 százalékos, a térségben 51.64 százalékos volt a részvételi arány. Előbbi az országos átlag fölötti, utóbbi valamivel alatt marad. Dr. Szikszai Márta, az Országos Egyéni Választókerület irodavezetője elmondta: a választókerület választási bizottsága folyamatosan ülésezik, már döntések is születtek a kifogásokkal kapcsolatban. A határozatokat a hatvani önkormányzat honlapján teszik közzé, amint elkészülnek a jegyzőkönyvek.

14.15

Heves megye 3. számú választókörzetében már-már az 1970-es, 80-as éveket idézte a vasárnap délelőtti utcakép: a verőfényes napsütésben családok és egyedülállók, idősek és fiatalabbak korzóztak az utcákon, mint a közösségi élet fénykorában. A kerthelyiségek, teraszok is megteltek élettel, a téma mindenütt – nem nehéz kitalálni – a választás volt.

Hatvan térségében a voksok leadását eddig semmiféle rendkívüli esemény nem zavarta meg – válaszolta kérdésünkre a déli órákban dr. Szikszai Márta, az Országos Egyéni Választókerület (OEVK) irodavezetője. Elmondta: a hatvani 17 szavazókörben csakúgy, mint a választókerület valamennyi, 99 szavazókörében méltóságteljesen zajlott a szavazás. A részvételi arány mindenhol magas (Hatvanban 33,6, a körzetben pedig 31,1 százalékos) volt a 11 órai összegzéskor. A tapasztalatok szerint a délelőtti aktivitás után az ebédidőt követően várható jelentősebb részvételi hajlandóság.

Az OEVK választási bizottsága 14 órakor ülésezik dr. Hóka József elnök vezetésével. Ekkor bírálják el a kifogásokat, amelyek nem a szavazáshoz, hanem az azt megelőző kampányidőszakhoz köthetőek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!