Labdarúgó NB I

2024.04.26. 23:01

A Puskás Akadémia legyőzésével a ZTE is biztos bennmaradó

A Zalaegerszeg hazai pályán egygólos győzelmet aratott a dobogós helyekért küzdő Puskás Akadémia felett a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

MW

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia FC vezetõedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

 A kék-fehérek sikerükkel matematikailag is bebiztosították élvonalbeli tagságukat, míg a negyedik felcsútiaknak megszakadt az öt körön át tartó veretlenségi sorozatuk. 

OTP Bank Liga, 30. forduló: 

Zalaegerszegi TE FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0) 

Zalaegerszeg, 2559 néző, v.: Bognár 

gólszerző: Sajbán (71.) 

sárga lap: Kiss (68.) 

Zalaegerszeg TE FC: 

Dombó - Szendrei, Szafronov, Csóka, Medgyes - Sankovic, Bedi - Mim (Croizet, 61.), Sajbán, Kiss (Németh D., 79.) - Mance 

Puskás Akadémia FC: 

Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill - Szolnoki (Soisalo, 85.), Plsek (Favorov, 74.) - Nissilä (Komáromi, 60.), Corbu, Nagy Zs. - Puljic (Colley, 74.) 

I. félidő:

Mindkét csapat támadólag lépett fel és nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe, így az első 15 perc annak ellenére élvezetes futballt hozott, hogy helyzetek nem alakultak ki. 

Az idő múlásával meddő és kiegyenlített mezőnyharccá szelídült a találkozó, amit az is jelez, hogy alig volt kaput eltaláló kísérlet. 

A hazai kapusnak háromszor, a vendégnek kétszer kellett közbeavatkoznia, de bravúrra egyiküknek sem volt szüksége, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak öltözőbe a felek. 

II. félidő:

Térfélcserét követően sem változott a játék képe, többnyire a két büntetőterület között folyt a játék, így a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben.

 Az utolsó húsz percre fordulva éppen kezdett fölényt kicsikarni a felcsúti együttes, mégis kissé váratlanul a hazaiak szereztek vezetést.

 Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, de a szervezett hazai védelmet nem tudták feltörni - Dombó egy ízben védett hatalmasat Favorov ötméteres fejesénél -, így a Puskás Akadémia pont nélkül távozott Zalaegerszegről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában