ATP-tenisz

2017.12.30. 11:38

Djokovic Dohában sem játszik

A jelenleg zajló abu-dzabi bemutató teniszviadal után a jövő heti, dohai ATP-tornától is visszalépett a szerb.

Serbian tennis player Novak Djokovic speaks during a press conference in Belgrade on July 26, 2017. Twelve-time Grand Slam champion Novak Djokovic will miss the rest of the season with an elbow injury, he announced on July 26. / AFP PHOTO / POOL / ANDREJ ISAKOVIC

Forrás: AFP PHOTO/POOL

Fotó: Andrej Isakovic

A világranglistán 12. helyezett, korábbi világelső szerb játékos szombaton közleményben tudatta, hogy „péntekhez képest nem változott a helyzet”, továbbra is érzi a fájdalmat a jobb könyökében, emiatt nem tud részt venni a dohai tornán sem, ahol egyébként az elmúlt két évben győzött. Ismét megerősítette, hogy csak akkor fog visszatérni, ha száz százalékosan felépül.

„Remélem, ez hamarosan bekövetkezik” – tette hozzá.

A harmincéves Djokovic legutóbb a wimbledoni bajnokság negyeddöntőjében lépett pályára július 12-én, ahol a második szettben feladta a cseh Tomas Berdych elleni meccsét. Két héttel később bejelentette, hogy könyöksérülése miatt idén már egyetlen tornán sem indul.

Egyelőre kérdéses, hogy a január közepén kezdődő ausztrál nyílt bajnokságon, a 2018-as év első Grand Slam-tornáján pályára tud-e lépni.

Borítókép: AFP / POOL / Andrej Isakovic

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!