Elrajtoltak

2 órája

Már az erdők ösvényeit járják az Őszi Mátra Teljesítménytúra résztvevői

Hét különböző távon zajlik ezekben az órákban a túrázók harca a szintidőkkel. Idén mintegy 650-en vágtak neki a megmérettetésnek.

Szabó István

Szombat reggel elstartolt a mátraszentimrei rajthelyről az idei Őszi Mátra Teljesítménytúra, számolt be portálunknak Molnár Tamás, a túrát szervező Hanák Kolos Turistaegyesület elnöke. Mint mondta, a leghosszabb, a 45 kilométeres távon indulók már reggel fél 8 óta úton vannak, a legrövidebb, 10 kilométeres etapot választók 11 óráig vághattak neki a távnak. 

Az idei Őszi Mátra Teljesítménytúra rajtjára készülők
Az idei Őszi Mátra Teljesítménytúra rajtjára készülők
Forrás: Molnár Tamás/Beküldött fotó

– Összesen mintegy 650-en regisztráltak az idei Őszi Mátra Teljesítménytúrára. A rajt idején enyhe köd volt a térségben, de eső nem esett. A túra útvonala helyenként sáros, de nem annyira jelentős, hogy akadálya lenne az eredményes túrázásnak. A lebonyolítás újszerű, mert a három körpályás alaptáv – 10, 15, illetve 20 kilométer – szabadon választható, és akár kombinálható is, valamint a bejárási irány is megválasztható. Így 7 különböző hosszúságú táv közül választhattak az indulók, 10 és 45 kilométer között, távonként öt kilométeres hossznövekedéssel – a 40 kilométeres szakasz kivételével. Az útvonalak kizárólag jelzett erdei utakon vezetnek – részletezte a rajtnál Molnár Tamás.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában