Telefonját is előkapta

2024.06.30. 09:38

Kifakadt a dánok edzője, felháborította a pár percen belül meghozott két VAR-ítélet

Dánia kiesése után Kasper Hjulmand szövetségi kapitány zaklatott nyilatkozatot adott, szégyennek nevezte, amit a csapatával műveltek az Eb-n.

MW

Kasper Hjulmand dán vezetőedző

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Még a telefonját is előkapta a német ZDF tévécsatornának adott nyilatkozata közben a felháborodását alátámasztva Kasper Hjulmand, miután Dánia 2-0-s vereséget szenvedett Németország ellen az Eb nyolcaddöntőjében. A vitára okot adó jelenetek a második félidő elején zajlottak, akkor még 0-0-s állásnál. Előbb a 48. percben les miatt nem adták meg Dánia vezető gólját, majd az 53. percben a németek tizenegyesből szerezték meg a vezetést Kai Havertz góljával – emlékeztet a Magyar Nemzet

Szégyennek nevezte a dán kapitány, amit a csapatával műveltek az Eb-n
Fotó: Kenzo Tribouillard / Forrás: AFP

Mindkét esetről videózás után született döntés, tehát ha nincs VAR, 1-0-s német vezetés helyett 1-0-s dán előny lett volna a játékvezetők pályán meghozott döntései alapján.

Ez szégyen

– jelentette ki a Kicker szerint Hjulmand a VAR ítéleteiről, és a telefonját is előkapta, amelyen a leshelyzet kimerevített képét mutatta. 

Egy centiről beszélünk, valóban ez lenne az egyértelmű igazság? Meg lehet ezt ilyen pontosan határozni?

A dán kapitány a németek tizenegyeséről is kritikusan beszélt, amelyet Joachim Andersen alig látható kezezése miatt fújtak be (előtte épp az ő gólját vették el VAR-ítélettel):

Nem futballozhatunk a karok mozgatása nélkül

 – fakadt ki Hjulmand. „Ez két nevetséges döntés volt, amelyek döntően befolyásolták a meccset. Németország enélkül is nyerhetett volna, mert fantasztikusan játszott. Tetszik a csapat, tetszik, amit Julian Nagelsmann csinál, de ami velünk történt, az akkor is szégyen.”

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a visszajátszások alapján a német–dán meccsen mindkét vitatott esetben helyesnek tűnő ítélet született: a les ha minimálisan is, de valóban les volt, és a német beadás után pedig tényleg kézzel ért a labdához a dán játékos.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában