Krimi

2024.06.14. 11:15

Kiderült, hogy vannak a kőszegi buszbalesetben megsérült diákok

Minden gyereket kiengedtek a kórházból a kőszegi buszbaleset után. A fizikai sérüléseikből hamar felépülnek majd, ám kérdés, hogy a lelki megrázkódtatást hogyan lesznek képesek feldolgozni. Szükség esetén pszichológus is a rendelkezésükre áll majd.

MW

Fotó: Horváth Balázs / vaol.hu

Június 12-én a fertőrákosi általános iskola másodikos diákjai osztálykirándulásra indultak Kőszegre, ám oda nem érkeztek meg. Már nem jártak messze a városhatártól, amikor buszuk kisodródott az útról és az oldalára borult. A járművön utazó 30 diák, a három kísérő, illetve a sofőr a tetőablakon keresztül hagyta el az utasteret. Hat gyermeket kellett kórházba szállítani, őket is csak könnyebb sérülésekkel, jellemzően zúzódásokkal és karcolásokkal. A Bors úgy tudja: már valamennyi sérültet hazaengedték a kórházból.

„Hálásak vagyunk az égieknek, hogy nem történt nagyobb baj. A gyerekek kisebb sebei biztosan hamar begyógyulnak, de kérdés, mi lesz a lelkükkel. Ez személyenként nyilván eltérően alakul, de talán szerencse, hogy a nyolcévesek még nem igazán fogják fel, hogy rosszabb esetben akár halálos áldozatok is lehettek volna a baleset után” 

– mondta a Borsnak egy helybéli.

Az egynaposra tervezett, szerencsétlenül alakult osztálykirándulás után csütörtökön az érintett gyerekeknek nem volt kötelező az iskolába bemenniük, ám a legtöbb diák mégis megtette ezt.

A baleset egy ideig még beszédtéma lesz köztük, és ha a szülők, illetve a pedagógusok szükségesnek látják, pszichológus is a rendelkezésükre áll majd.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szerencsétlenség a szülőket jobban megviselte, mint a gyerekeket. A kisdiákok a helyszínen a legnagyobb fegyelemben várták meg a mentőket, majd a kis sebesültek a kórházi vizsgálatokat is jól viselték. Volt, akit meg kellett röntgenezni – írta a Bors.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!