Jubileum

2024.06.27. 21:03

Rotary-kerék szobrot avattak adományból és összefogással Egerben

Két évtizede alakult meg a Rotary Club Eger. Ebből az alkalomból tartott tartott a tagság jubileumi ünnepséget a napokban.

Dr. Szalay Zoltán

Ünnepi rendezvényükön a Rotary Klub tagjai felavatták az egymás megsegítését szimbolizáló kerék szobrot is

Forrás: Rotary Club Eger

Tizennyolcan alapították meg a civil szervezetet húsz esztendeje, 2004. május 16-án – tájékoztatta portálunkat dr. Sipos Mihályné szóvivő. Olyan emberek hozták létre, akik hisznek az emberbaráti segítség fontosságában, a szakmájukban és a magánéletükben egyaránt magas etikai normákat követnek, s támogatják világszerte a békére való törekvést, a nemzetek közötti jó viszonyt. A jelenlegi tagok minderre emlékeztek a közelmúltban rendezett összejövetelükön, amelyen felelevenítették az elmúlt két évtized alatt végzett jószolgálati munkájukat, a sok-sok közös programot, baráti rendezvényt.
Különleges alkalom volt ez azért is, mert ekkor avatták fel a vármegyeszékhelyen a jelenlévők azt a Rotary-kerék szobrot, amely néhai tagtársuknak, Szabó Csabának a klubra hagyományozott adományából és széles körű összefogással készült. A szóvivő arra is kitért, hogy ilyen, az egymás segítését szimbolizáló emlékhely szerte az országban, a világban, és most már Egerben is látható.
A hagyomány szerint ezúttal is forgott a Rotary-kerék az egri szervezetben. Véget ért dr Dávid Mária elnöki időszaka. Ő a tagok javaslatára magas szintű elismerésben részesült, megkapta a klublánc egyik alapítójáról elnevezett Paul Harris-díjat. Július elsejétől újabb egy esztendőre Laczkó István vette át új klubelnökként az elnöki láncot. Székfoglalójában ismertette a terveit, javaslatait, ezek alapján ez az év is tartalmas lesz.

Az egri Rotary klubban már készülnek a hagyománynak számító augusztus 20-i Patak parti kacsa party elnevezésű rendezvényükre, amelynek célja az ötödik sószoba megteremtése a város óvodáiban. Az idén az egri Remenyik Zsigmond utcai Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvoda sószobájára gyűjtik a sárga kiskacsák az adományokat.

 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában