Avatás

2024.05.11. 20:26

Emlékhelyet avatott a 20 éves egri Rotary

Egy elhunyt tagtársuk jóvoltából és vállalkozók segítségével avathatott emlékművet szombaton Egerben. A Rotary Club Eger tagjai a jó cselekedetek erejében hisznek.

Heol.hu

A szombaton felavatott emlékmű

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Rotary Club Eger éppen 20 esztendeje alakult, és ez is apropója volt, hogy emlékhelyet avassanak a városban. A jelenleg 16 tagot számláló egri Rotary jelnek is szánja ezt a helyet az egri Szvorényi és Deák Ferenc utca találkozásánál, hiszen így az országból, sőt, a világból érkező rotarysok láthatják, hogy itt is tevékenykedik ilyen klub. Ez a Rotary hagyománya szerint a nemzetközi jelenlétet mutatja, és arra is lehetőséget ad, hogy segítsenek egymásnak. 

- Egyik klubtársunk elhalálozott, és a végrendeletében egy jelentős összeget hagyott a klubra, és ebből a pénzből hoztuk létre az emlékhelyet - tájékoztatta portálunkat Molnár László, a Rotary Club Eger elnöke. A kezdeményezést társadalmi összefogás erősítette, a pénzt ugyanis vállalkozók, cégek pótolták ki olyan módon, hogy az emlékhely létrehozását kedvezményes munkával segítették. Molnár László azt is kiemelte: ez a hely alkalmat ad arra is, hogy a később elhunyt tagtársaik nevét egy-egy emléktáblával tegyék majd emlékezetessé.         

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában