Kl-selejtező

2024.08.15. 23:13

Egy lépésre a főtáblától a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia hazai környezetben 3-3-as döntetlent játszott az örmény Ararat együttesével, így 6-5-ös összesítéssel továbbjutott a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójából, azaz már csak egy lépés választja el története első főtáblás szereplésétől.

MW

A gólszerző Nagy Zsolt, a Puskás játékosa a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében játszott Puskás Akadémia FC - Ararat-Armenia visszavágó mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A felcsúti csapatra az előző két kiírás olasz döntőse, a Fiorentina vár a negyedik selejtezőkörben.

A felcsúti gárda kiválóan kezdte a találkozót, Nagy Zsolt bombagóljával már a 11. percben megszerezte a vezetést, ezzel pedig megduplázta előnyét összesítésben.

Értelemszerűen így jóval sürgősebb lett a vendégeknek, akik innentől kezdve átvették az irányítást, de egészen a félidő hajrájáig egyetlen veszélyes helyzetet leszámítva inkább csak mezőnyfölényben voltak. A szünet előtt aztán nem csupán góllá, hanem gólokká érett a vendégek fölénye, Pécsi Ármin, a hazaiak 19 éves kapusa két óriási lövéssel szemben bizonyult tehetetlennek.

A fordulás után aztán megint gyorsan betalált a Puskás Akadémia, ismét Nagy Zsolt volt a befejező, negyedórával később pedig emberelőnybe került Hornyák Zsolt együttese, miután Nondi Szolnoki mezrántására egy óriási könyökössel válaszolt, a játékvezető pedig a másodperc tört része alatt felmutatta a piros lapot. Az emberhátrányt gyorsan kihasználta volna a hazai csapat, a félidőben csereként pályára lépő Puljic fejelt a hálóba, de a találatot les miatt érvénytelenítették.

NAGY Zsolt
Nagy Zsolt, a Puskás (b) és Kamo Hovhanniszján, az Ararat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében
MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt

Az örmények tíz emberrel is mentek előre, a csereként pályára lépő Duarte pedig egy 30 méteres bombával ismét megszerezte nekik a vezetést. A vendégek végül nem jutottak el a hosszabbításig, mert a csereként pályára lépő Favorov a 94. percben tökéletesen végzett el egy szabadrúgást, továbbjuttatva ezzel a magyar csapatot.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó

Puskás Akadémia FC-Ararat (örmény) 3-3 (1-2)
Felcsút, Pancho Aréna, 1280 néző, v.: Genc Nuza (koszovói)
   Továbbjutott: a Puskás Akadémia, 4-3-as összesítéssel.
   gólszerző: Nagy Zs. (8., 47.), Favorov (94.) illetve Szerobjan (40.), Harutjunjan (44.), Duarte (85.)
   sárga lap: Szolnoki (62.), Komáromi (88.), Favorov (95.), illetve Ambarcumjan (21.), Rodríguez (31), Duarte (87.)
   piros lap: Nondi (62.)

Puskás Akadémia: Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill - Szolnoki (Levi, 64.), Plsek (Favorov, 83.) - Soisalo (Komáromi, 54.), Nissilä, Nagy Zs. - Colley (Puljic, a szünetben)

Ararat: Kucser - Hovhanniszjan, Queiros, Junior Bueno, Grigorjan (Gbomadu, 76 - Ambarcumjan (Duarte, 58.), Nondi, Harutjunjan (Tera, 71.) - Szerobjan, Rodríguez (Ocansey, 58.), Yenne

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában