Vigyázz, kész, tűz!

2024.09.11. 10:43

Kilencvenen indultak az Egeredrő Zrt. lövészversenyén

A gördülékenyen lezajló megmérettetés már kora délután véget ért a füzesabonyi lőtéren. A versenyt több kategóriában hirdették meg, egyéni női, férfi, és nyugdíjas illetve csapat győztest is hirdették a pontok összesítése után.

Heol.hu

A vadgazdálkodás is szerves részét képezi az erdészek munkájának. Ahhoz viszont, hogy a vadlétszámot megfelelő szinten tudjuk tartani, fontos, hogy az erdész, egyben vadász szakemberek megfelelő készséggel rendelkezzenek a vadászathoz is - írja sajtóközleményében az EGERERDŐ Zrt.  

Az Egererdő Zrt. idei lövészversenyének dobogósai.
Az Egererdő Zrt. idei lövészversenyének dobogósai
Forrás: Egererdő Zrt.

Az Egererdő munkatársai részére ezért szerveznek lövészversenyt, amin idén, szeptember kilencedikén a cég 90 fegyverforgatója vett részt. A csapatok forgószínpad-szerűen járták sorba a versenypályát, ami több részből tevődött össze. A koronglövészeten sörétes fegyverrel versenyeztek 3 pályán, összesen 25 repülő agyaggalambra adtak le lövést. Ezután kisgolyós fegyverrel álló vaddisznó alakra kellett leadni 10 lövést szabadkézből.

Több olyan munkatárs is van az EGERERDŐ Zrt.-nél, akik országos lövészversenyen is rendszeresen szerepelnek, így - a sportszerűség kedvéért - ők az egyéni versenyben nem indultak.

Kiváló eredményekkel zárult a lövészverseny

Az egyéni női kategória harmadik helyezettje Szűcsné Csanády Krisztina lett Szilvásváradról, második helyezést ért el Nagy Erika a társaság központjából, míg a verseny nyertese Cseh Szilvia lett, szintén a központból. Az egyéni férfi versenyszámban Tiffinger Tamás nyerte el az első helyezést Mátrafüredről, második lett Tóth Sándor a Pétervásárai Erdészettől és harmadik díjat kapott Komáromi Róbert, az Egri Erdészet erdészetvezetője. A nyugdíjas kollégák közül Vámos Károly érte el a második helyezést, Nagy Károly pedig felállhatott a dobogó felső fokára.

A csapatok kategóriájában győzedelmeskedett a Szilvásváradi Erdészet, második helyen végzett Felsőtárkány csapata, akiket a dobogón az Egri Erdészet követett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában