Időjárás

2024.06.30. 07:40

Vasárnap estére érkezhet eső Hevesbe

A hét utolsó napján is eshet az eső Heves vármegyében.

Heol.hu

Magas középhőmérséklet, illetve zivatarok kilakulása miatt adott ki Heves vármegye teljes területére egyes fokozatú figyelmeztetést a HungaroMet vasárnap kora reggel.

Mint írják, a vastagabb fátyolfelhőzet kelet felé fokozatosan elhagyja az országot, mögötte sok napsütés valószínű, amit az érkező szaharai por szűrtebbé tehet. Csapadék nem várható. A délies irányú szél nagy területen megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon erős lökések is lehetnek. A délutáni 32, 37 fokról késő estére 25 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kiemelték, habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában