Hamisítás

2022.06.23. 06:19

Hamis koronavírus teszteket árusítottak a Heves megyei elkövetők

A Gyöngyösi Járási Ügyészség egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt emelet vádat a vádlottakkal szemben.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az Egri Törvényszék tárgyalási jegyzéke alapján a vádlott egyéni vállalkozó, melegkonyhás büfé a fő tevékenységi köre. Az egyéni vállalkozói tevékenységi kört 2020. március 25. napjával „Egyéb gyógyászati termék kiskereskedelme” és „Gyógyászati segédeszköz kiskereskedelme” tevékenységi körre is bejegyeztette, mivel szándékában állt az új világjárvány, az új koronavírus vizsgálatára szolgáló teszt beszerzése és eladása.

A másik vádlott e-mailben vette fel a kapcsolatot egy kínai cég képviseletében egy személlyel, akivel az elektronikus levelezés során megállapodott, hogy a cég által gyártott COVID-19 teszteket vásárol. Az új koronavírus gyorstesztek forgalmazása érdekében internetes oldalakon hirdetést adott fel „COVID-19 Koronavírus gyorsteszt” megnevezéssel. Online értékesítés keretében in vitro nem tett eleget forgalmazói kötelezettségének és a kereskedelem során olyan tulajdonságokkal látta el a terméket, melyre az nem rendelkezett megfelelőséget igazoló EK tanúsítvánnyal. Az általa mellékelt CE megjelölésű tanúsítvány nem volt a termékhez köthető, a megfelelőség igazolására nem volt alkalmas. 

Az ügyet június 24-én, pénteken tárgyalja a Gyöngyösi Járásbíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában