Összefoglaló

2023.09.04. 14:40

Több tragédiához is vonultak a tűzoltók Hevesben

Halálos baleseteknél is jelen kellett lenniük vármegyénk tűzoltóinak.

Molnár Helga

Halálos tömegbaleset volt az M3-ason Gyöngyösnél

Forrás: Agria Tv

Hétvégén 9 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 4 tűzesetet és 2 műszaki mentést 9 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Szombaton délelőtt egy korábbi tűzeset miatt füstölt egy tábla műanyag tartója az út szélén Csány és Atkár között. A hatvani hivatásos tűzoltók vízzel oltották el a tüzet. Száz négyzetméternyi száraz növényzet égett délelőtt Dormándon, a Honvéd útnál. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Délután nyolcszáz négyzetméteren égett gazos terület és egy szalmabála Hevesen, a Cseplye utcában. A város hivatásos tűzoltói két gépjárművel vonultak ez esethez, majd vízsugarakkal oltották el a lángokat. Este száraz fű és fadarabok égtek a Kerekharaszt és Heréd közötti út mellett. A száz négyzetméterre kiterjedt tüzet a hatvani hivatásos tűzoltók oltották el.

Vasárnap halálos vonatgázolás történt délelőtt Poroszló térségében. Az eset miatt a szerelvény nem tudott továbbmenni, a tiszafüredi hivatásos tűzoltók csaknem ötven utasnak segítettek átszállni a mentesítő vonatra.

Hét személyautó ütközött délután az M3-as autópálya 72-es kilométerénél, Atkár közelében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. Az autókban összesen tizenheten utaztak, egy utas olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem lehetett megmenteni, egy ember súlyos, négy pedig könnyű sérüléseket szenvedett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!