Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság

2024.06.18. 16:00

A Fanyűvők végeztek az élen

Tovább jutottak a szeptemberi országos döntőbe.

Heol.hu

A Nógrád vármegyei Keszegen rendezték meg a Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális selejtezőjét - áll a katasztrófavédelem közleményében.

Gyöngyösi tűzoltók végeztek az élen
Gyöngyösi tűzoltók végeztek az élen
Forrás: Tarjáni Fanyűvők

Mint írják, a versenyen kilenc csapat indult és az első öt jutott tovább a szeptemberi országos döntőbe. A megmérettetésen három gyöngyösi hivatásos tűzoltó egy mentős bajtárssal társulva vett részt. 

Szabad József tű. főtörzsőrmester, Zaklóczki Zoltán tű. törzsőrmester, Kovács Bence tű. őrmester és Bozsik Balázs Tarjáni Fanyűvők nevű csapata a kőkemény mezőnyben, folyamatosan az élre törve bravúros győzelmet aratott. A csapattagoknak ez volt a második közös versenyük, de már összeszokott egységként küzdötték le a kihívásokat. A tűzoltóknak a szolgálatban is bőven akad lehetőségük gyakorlásra, csak az utóbbi időszakban számos veszélyes fát távolítottak el, gallyaztak le. A versenyen természetesen a kötelező munkavédelmi előírásokat betartva, vágásbiztos védőruhát viselve, elsőként a láncfűrész szét- illetve összeszerelése volt a feladat. 

A tagoknak gallyazni, darabolni, hasítani, illetve sarangolni is kellett
A tagoknak gallyazni, darabolni, hasítani, illetve sarangolni is kellett
Forrás: Tarjáni Fanyűvők

A következő fordulókban a versenyzőknek egy rönkből egy szeletet kellett levágniuk, a feladatot nehezítette, hogy az alulról, majd a felülről indított vágásnak a rönk közepén pontosan egybe kellett esnie, így leszelve a megadott szélességű darabot. A tagoknak gallyazni, darabolni, hasítani, illetve sarangolni is kellett, ahol a pontosság mellett a gyorsaság döntött a helyezésekről. 

Bence elmondta, nagy öröm volt, hogy az első dobogós helyezése megszerzésekor mindjárt annak legmagasabb fokára sikerült feljutnia. Fakitermelőként is sokat gyakoroltak a versenyre, rengeteg időt áldoztak a felkészülésre, de a kemény munka végül meghozta az eredményt. A csapattagok már a közelgő fordulóra fókuszálnak, ahol szintén bele fognak adni mindent. Bence komolyan is gondolta szavait, hiszen az eredményt a csapat közösen érte el, de az ő láncfűrész szerelésben elért, hihetetlen gyors, tizenkilenc másodperces eredménye is nagyban hozzájárult a Tarjáni Fanyűvők sikeréhez, írták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!