Dühből se

2024.06.25. 17:47

Nem adott jegyet az automata, azután sem, hogy belerúgtak

A mérges elkövetőre közérdekű munka várhat, mert megzavarta a köznyugalmat.

Tóth Balázs

A Hatvani Járási Ügyészség garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki 2023 év elején Hatvanban, a vasútállomáson jegyet akart venni az automatából, azonban a szerkezet nem üzemelt. A vádlott ettől teljesen elvesztette a fejét és nagy erővel belerúgott a gépbe, amelyben emiatt komoly anyagi kár keletkezett, közölte a Heves Vármegyei Főügyészség. A vádlott kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen. Az ügyészség vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Nem adott jegyet az automata, azután sem, hogy belerúgtak
Az elkövetőről készült fotót a jegykiadó automata készítette
Forrás: MÁV-START Zrt.

Az ügyészség a Büntető Törvénykönyvet is idézi, miszerint a garázdaság köznyugalom elleni bűncselekmény. A köznyugalom megzavarására egyaránt alkalmas a személy ellen és a dolog ellen irányuló agresszív magatartás. A dolgok, tárgyak elleni támadás esetén a rongálás vétségével alkothat bűnhalmazatot a tárgyalt köznyugalom elleni bűncselekmény. Bűnhalmazatról akkor beszélünk, ha az elkövető egy vagy több cselekménye több bűncselekményt valósít meg és azokat egy eljárásban bírálják el.

A megrongált jegyautomata
Forrás: MÁV-START Zrt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!