Tagadja tettét

2024.07.02. 11:48

Vascsővel állt bosszút az autópálya pihenőjében a vádlott

A múlt héten tartott előkészítő ülést a Füzesabonyi Járásbíróság abban az ügyben, amelyben H. Z. ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény a vád.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunkat arról tájékoztatta, hogy a bíróság az ügyet tárgyalásra utalta, ugyanis a vádlott nem ismerte be bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. 
Arról pedig, hogy milyen cselekmények alapján emelt vádat a járási ügyészség az tudható a vádirat alapján, hogy a terhelt egy autópályán – értelemszerűen az M3-ason, hiszen az elkövetési hely határozza meg a bíróság illetékességét – haladt a tulajdonát képező gépjárművel. Majd pedig közlekedési  konfliktusba keveredett egy másik gépkocsi és utánfutó tréler vezetőjével. 
A vádlott  vezetés közben hangosan átkiabált a másik gépkocsiba, szidalmazta és számon kérte  annak vezetőjét, a sértettet. Megegyeztek, hogy mindketten letérnek az autópályáról,  és egy parkoló részében leálltak. H. Z. kiszállt, ám nem természetes járműelhagyás volt ez: egy fémrúddal a kezében hagyta el a kocsiját. Odaszaladt a másik autós gépkocsijához, és követelte, hogy ő is szálljon ki. 
A sértett ennek a kifejezetten "nem finom" felszólításnak nem tett eleget,  mire a vádlott hangosan szitkozódva a fémrúddal több ízben ráütött a sértett által  leparkolt gépjárműre, illetve annak kilincsét rángatta, minek következtében a  gépjármű több helyen megrongálódott. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!