Kárt okozott a vihar

2024.07.16. 12:02

Villám csapott a házba Egerben

Villám csapott egy kéménybe Egerben, Boconád közelében pedig egy fa dőlt az útra. A katasztrófavédelem több helyre is kivonult.

Szabadi Martina Laura

Leomlott a kémény a villámcsapás következtében

Forrás: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gal Gabor fotoda.hu

A kedd délelőtti heves esőzés és villámlás több helyen is okozott kárt Heves vármegyében. Egerben a Szent János utcát lezárták, ugyanis villám csapott egy ház kéményébe. A villámcsapás következtében a kémény részben leomlott. Nagy Csaba a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, az egri hivatásos tűzoltók egy járművel vannak a helyszínen, a fellazult és veszélyes részeket eltávolították az épületről. A kárfelszámolást az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei, illetve emelőkosaras gépjárműve is nagyban segíti

A leomlott kémény
A leomlott kémény
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Egerben a Koháry utcában egy társasház harmadik emeletéről egy hullámpala lógott le, itt is beavatkoztak az egri hivatásos tűzoltók, eltávolították a gyalogos- és autósforgalmat veszélyeztető elemet. Az Eger Hírek úgy tudja, ebbe az épületbe is villám csapott.

Heves és Boconád között egy fa dőlt az útra, a hevesi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel szüntették meg az akadályt Nagy Csaba tájékoztatása szerint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!