Heol.hu Videó

2024.08.24. 18:57

Nótás kedvvel ünnepeltek Verpeléten

Jó termést és még jobb borok születését kérték.

Molnár Helga

A finom borok, és a bordalok, nóták kedvelői idén sem hagyták ki Verpelét, a híres szüreti fesztivált, a Bor és Nóta Ünnepét szombaton. A szervezők egész napos zenés, kulturális programokkal készültek, volt íjászkodás, népi játszótér és kézműves vásár is.

Remek hangulatban telt a Bor ás Nóta Ünnepe Verpeléten
Remek hangulatban telt a Bor ás Nóta Ünnepe Verpeléten
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az ünnepet augusztus 24-én reggel kilenc órakor nyitotta meg Farkas Sándor, Verpelét polgármestere, majd elindult a programkavalkád. A délelőtt folyamán hagyományőrző csoportok adtak műsort, közben pedig be lehetett tekinteni minden sátorba és minden főzőverseny csapathoz is, hogy hogyan alakul a munka. Délután kettő órakor kezdődött a szőlőszentelés, mely során a jó termést és a még jobb borok születését kérte Kovács Tamás atya és a hívek.

A nap fénypontjaként pedig délután fél háromkor indult a szüreti felvonulás. Lovasok, feldíszített traktorok és mezőgazdasági gépek, pótkocsik és lovasszerek vonultak végig a városon, a Kastélykertbe visszatérve pedig kihirdették a főzőverseny helyezettjeit. 

A  tervek szerint délután és este folyamán sem hagyják program nélkül a résztvevőket, hiszen a műsorban szerepel a Heves Brass, majd a Nótaest, ahol többek között Pándi Piroska, Paor Lilla és Bokor János is színpadra lép. Este végül a slágerkavalkád, a Gonda Music Band és más fellépők adják meg a hangulatot egy kellemes nyár esti bulihoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában