Heol.hu Videó

13 órája

A közönség is táncolt a Dobó téren a táncfesztivál nyitórendezvényén + fotók, videó

Szerdán délután rendezték a XIII. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál kezdő rendezvényét az egri Dobó téren. A táncfesztivál megnyitójára sokan gyűltek össze, és a táncból a közönség sem maradhatott ki.

Elek Andrea

Szerdán délután kisebb tömeg gyűlt össze a Dobó téri színpad előtt. Az arra járókat vidám zene vonzotta egyre közelebb. Népviseletbe öltözött gyerekek, elegáns táncruhás fiatalok gyülekeztek a színpad egyik oldalán, miközben a kíváncsi nézők a színpadtól eleinte távolabb, a tér különböző pontjain csoportosultak, várva, hogy megkezdődjön a táncfesztivál megnyitója.

A Pódium Balettiskola fellépése a XIII.Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál megnyitóján
A Pódium Balettiskola fellépése a XIII.Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál megnyitóján
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Délután öt órakor Kovács Áron műsorvezető, énekes lépett a színpadra, aki elmondta, hogy immár 13. alkalommal tartják meg az Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált, a Dobó teret pedig első alkalommal használják a táncfesztivál megnyitójának helyszínéül.  Ezek után felkonferálta Topolánszky Tamást, a GG Tánc Eger művészeti vezetőjét, és Dr. Lőrincz Györgyöt,  a St. Andrea Szőlőbirtok ügyvezetőjét, a rendezvény fővédnökét. 

Topolánszky Tamás ismertette a táncfesztivál fellépőit és programját, miszerint mindjárt szerdán este fellépett a Stúdiószínpadon a TanzDanz Hermész című produkciójával, csütörtökön a Stúdiószínpadon a Kulcsár Noémi Tellabor társulat és a Feledi Projekt, pénteken a Bozsik Yvette Társulat és a Duna Táncműhely, szombaton a Nagyszínpadon a GG Tánc Eger és a PB2 Company. Vasárnap pedig a Liquid Sound produkcióját láthatják a Dobó téren. Ezek után átadta a szót Dr. Lőrincz Györgynek, akit hatalmas tapsvihar üdvözölt. A neves borász a Korinthusi levélből vett idézettel kezdte beszédét:

Használjátok testetek minden részét arra, hogy dicsőítsétek vele Istent

- Ha valami, akkor a tánc alkalmas erre. Hála a gondviselő Istennek, mindannyian tudunk mozogni, ezzel dicsőíteni Istent, de valami különleges tehetség kell ahhoz, hogy mindezt művészi szinten csináljuk - mondta dr. Lőrincz György. Hozzátette, hogy más-más tehetségünk van: van, aki gyógyít, van, aki tanít, van, aki a művészetével alkot, és ezzel a művészettel másoknak örömöt szerez, szépet ad, gyönyörködtet, ámulatba ejt.

- Érdemes elgondolkodnunk azon, milyen talentumunk van és mire használjuk - fogalmazott Dr. Lőrincz György.

A közönség is táncolt a táncfesztivál megnyitóján

A beszédek után Kovács Áron énekével buzdította táncra a jelenlévőket, akik a ritmusnak és a dallamoknak nem is tudtak ellenállni, sokan táncra perdültek a Dobó téren várakozó nézők közül.

Mindezek után a Csillag Táncstúdió növendékei kápráztatták el a közönséget egy lélegzetelállító előadással, utánuk pedig felléptek az EKKE-AMI moderntánc tanszak növendékei, a Pódium Tánciskola növendékei, a Lajtha László Néptáncegyüttes és a GG Tánc Eger.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában