Kutyás bemutató is szerepelt a programokban a Szakmakörön

Huszonnégy kiállítóval találkozhattak az érdeklődők, köztük a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyás bemutatójával is.

Molnár Helga

Szakmabemutatókkal, pályaválasztási tanácsadással, valamint felnőttképzési- és állásajánlatokkal várták pénteken a Szakmakör résztvevőit az Eszterházy téren. Rapcsokné Barta Dóra paktumirodavezető érdeklődésünkre elmondta, ez egy nagyon jó kezdeményezés, mert évről évre egyre többen érkeznek erre a rendezvényre.

Kutyás bemutató is szerepelt a programokban a Szakmakörön
Kutyás bemutató is szerepelt a programokban a Szakmakörön
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Huszonnégy kiállítóval találkozhattak az érdeklődők, s ebből mások mellett a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum minden tagiskolája jelen volt, és ők a szakképzésre épülő felnőttképzési ajánlataikat is kihozták. A programunknak a lényege az, hogy minél több szakmát megismerhessenek a diákok mellett a felnőttek is. A vármegyében nagyon sok olyan cég van, amely felszívja a szakképzett munkaerőt, s ezért folyamatos utánpótlásra van szükség – részletezte. Kiemelte, az a céljuk, mind a gazdaságot, mind a foglalkoztatást fejlesszék, elősegítsék fejlődését.
– Ennek első lépcsőfoka, hogy biztosítsuk a szakképzett munkaerőt, ez hívta létre a Szakmakör rendezvényt is – húzta alá.

Azt is elmondta, hogy a Heves Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztálya állásajánlatokkal érkezett az eseményre, tehát abszolút a felnőtteket kívánták megszólítani. Minden segítséget megadtak az érdeklődőknek, de fontos parterük volt az Eures, akik a külföldről hazatelepült munkába állóknak vittek hasznos információkat. De természetesen a diákmunkát keresők sem maradtak jó tanácsok nélkül, ők is hasznos tudással térhettek haza.

Elhangzott, hogy azért fontos az ilyen és ehhez hasonló rendezvények megszervezése, mert a a pályaválasztás vagy pályamódosítás előtt állók megismerhetik lehetőségeiket. A szervezők meglátása szerint, a mai virtuális világban azt gondoljuk, hogy az interneten keresztül szinte minden információhoz hozzájuthatunk, ez az esemény viszont a személyes tapasztalat és benyomás révén is segít a döntésben, arról nem is beszélve, hogy a helyszínen egyénileg juthatnak információhoz a fiatalok vagy azok akik váltáson gondolkodnak.

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság is kitelepült az eseményre, ahol sátruk mellett egy kutyás bemutatóval is készültek. Láthattuk a kutyákat egy vélelmezett akció közben, majd Soltész Bálint szóvivő beavatott a részletekbe.
– Mindegyik alkalommal itt voltunk, a leglátványosabb része persze a kutyás bemutató. De jelen voltak a kommandós munkatársak is, náluk az érdeklődők kézbe foghatták a különböző fegyverereket, s ezen kívül toborzási céllal is érkeztünk – részletezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában