Biztonság Hete

2 órája

Játékosan ismerkedhettek az egri gyerekek a közlekedési szabályokkal

Elkezdődött a Biztonság Hete.

Molnár Helga

Javában zajlik a Biztonság Hete rendezvény, amelyhez a Heves vármegyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott. Csütörtökön a Tittel Pál utcai játszótérre települtek ki a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és a baleset-megelőzési bizottsággal karöltve, de csatlakoztak munkavédelmi szakemberek is. 

Óvodások és általános iskolások is részt vettek a rendőrség programján a  Biztonság Hete alkalmából
Óvodások és általános iskolások is részt vettek a rendőrség programján a  Biztonság Hete alkalmából
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Erdélyi Róbert r. alezredes a baleset-megelőzési bizottság titkára érdeklődésünkre elmondta, két általános iskola diákjait és a környékbeli óvodásokat várták a programra, s mint mondta, háromszáz gyermek látogatta meg őket.
– Hasznos programokkal, információkkal készültünk nekik a gyalogos, kerékpáros és utaskénti közlekedéssel kapcsolatban. De az elmélet mellett a KRESZ parkban gyakorlati feladatokat is elvégezhettek, biciklikre, pedálos gokartokra pattanhattak, s játékos módon ismerkedhettek meg a közúti szituációkkal, szabályokkal. Vármegyeszerte egyébként több rendezvényünk volt már, s lesz is még – részletezte.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy online felületükön a passzív biztonsági eszközök használatával foglalkoznak nap mint nap, s azt is jelezte, hogy a országszerte megy még a Roadpol, azaz az ellenőrzés keretében a rendőrök elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát vizsgálják.

A Biztonság Hetének alapvető célja, hogy minél több gyermek és felnőtt közlekedő figyelmét felhívják a biztonságos közlekedés fontosságára, ezzel is elősegítve a balesetek megelőzését, a közlekedésbiztonság céljainak megvalósulását. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!