A tárgyalótermekben történt

1 órája

Koszban mocsokban élt a hat gyerekük, csúszik a felelősségre vonásuk a nem szabályszerű idézés miatt

Az elmúlt héten három olyan büntetőperre is felhívtuk olvasóink figyelmét, amely az Egri Törvényszék tárgyalási jegyzékében szerepelt. Kérdésünkre a törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea bíró azt közölte: egyik sem fejeződött be.

Sike Sándor

Kedden tartott volna előkészítő ülést a Gyöngyösi Járásbíróság K. S. és társa büntetőperében, akiket kiskorú veszélyeztetésével vádol a járási ügyészség. Az ülést azért kellett elhalasztani, mert nem volt szabályszerű az idézés. 
A két vádlottnak, a 13 éve élettársi kapcsolatban lévő párnak ez idő alatt hat gyermeke született. Azzal vádolják őket, hogy éveken át az alapvető szülői kötelezettségeiket sem teljesítették, gyermekeik megfelelő ruházatáról nem gondoskodtak. Mosdatlanul, piszkos, nem az aktuális időjárásnak megfelelő, elhanyagolt  öltözetben jelentek meg az iskolában és az óvodában a kicsik. A személyi higiénia hiánya  okán tartósan tetvesek voltak. 

K. S. és társa a lakhatási  higiéniáról sem gondoskodott – mindkét lakóhelyükön – az udvart  és a lakást háztartási hulladék borította be. Az időszakos  védőoltásokat sem kapták meg leszármazottaik megfelelő időben.  
A szülők súlyos kötelezettségszegését észlelő hatósággal sem működtek együtt a terheltek, az  oktatási intézmények felhívására sem reagáltak, a gyermekek iskola látogatásait kellően nem kontrollálták,  amelynek eredményeként a tanköteles kiskorúak hosszabb időn át hiányoztak az  általános iskolából. 

A hulladékgazdálkodás rendje  megsértésének bűntette miatt folyó eljárásban az Egri Járásbíróság a tárgyaláson felmerült új bizonyítási indítvány miatt napolta el az ügyet, amelyben P. A. és társa ellen az Egri Járási Ügyészség emelt vádat. A vádirat lényege: ismeretlen személy évek alatt 160 köbméternyi háztartási hulladékot helyezett el a P. A. tulajdonában lévő ingatlanon.  
A vádlott – ittas állapotban – rávette a szintén részeg társát, hogy égesse el a hulladékot. A másodrendű vádlott ezt meg is tette, majd mindketten "angolosan" távoztak. A tűz nagy lángokkal kezdett égni, amelyet a helyszínre kiérkező tűzoltók rövid időn  belül eloltottak. 

Szintén új bizonyítási indítvány felmerülése miatt kellett napolni az R. Z. K. ellen életveszélyt okozó testi  sértés bűntettének kísérlete  és más bűncselekmények miatt folyó büntetőeljárás tárgyalását az Egri Törvényszéken. A vádlott volt élettársa – akivel úgy öt évig éltek együtt és közös gyermekük is született – ellen követte el súlyos tettét.

A váddokumentum szerint a kapcsolatuk az együttélésük félidejében  kezdett megromlani, ekkortól a vádlott szinte napi rendszerességgel megverte – ütlegelte, rugdosta – a  sértettet, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva neki, emellett rendszeresen  sértegette, szidalmazta is. A brutális bánásmódot egy darabig tűrte a sértett, majd megszakította a kapcsolatot és elköltözött.  

A  gyermeke látogatása érdekében azonban többször visszatért. Ilyenkor R. Z. a volt párját megint mindig bántalmazta. Ezen eseteket követően a vádlott napi szinten küldött üzeneteket,  közöttük számos a sértett megölésével fenyegetőt. Végül pedig elment a sértett lakóhelyére és ott rátámadt, földre vitte, ütni, rugdosni kezdte, majd a zsebéből elővett rugós bicskával több helyen  megszúrta, közben a vádlott mindvégig azzal fenyegetőzött, hogy meg fogja ölni a nőt mielőtt börtönbe vonul. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában