Tetkóvadász

2024.09.12. 06:55

Tetoválása buktatta le a csalót Egerben

Tetoválások vezették nyomra az edzőteremben körözött csalót leleplező rendőrt. Miskolczi Gábor, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese már nem először buktatott le olyan bűnözőt, akit a tetoválása árult el.

Guti Rita

Viccelődhetnénk vele, hogy akár tetkóvadász is lehetne a ragadványneve lassan Miskolczi Gábornak, akik augusztusban egy 12-szeresen körözött csalót leplezett le egy egri edzőteremben. Gáborról 15 éve egy hasonló eset kapcsán írt a Zsaru magazin. Akkor, épp a Zsaru által közzétett, a legjobban keresett bűnözők top 100-as listáját böngészte az egri rendőr.  Egyszercsak egy olyan tetkót vett észre az egyik delikvens fotóján, amit néhány nappal korábban látott az edzőteremben. Pechükre akkor valószínűleg a körözött férfi is olvasta az újságot, mert a súlyzók mellett többet nem találkoztak vele. Egy előállítás alkalmával az egri kórház sürgősségijén viszont igen.  Orvosi vizsgálatra vittek egy fiatalembert, akiről igazoltatás során derült ki, hogy nem vonult be letölteni a büntetését. Várakozás közben figyeltek fel a korábban edzeni látott férfit. Kulcsszerepe volt az azonosításában a jellegzetes tetoválásának.  A bőrére rajzolt minta leplezte le a bűnözőt, aki igazoltatásakor próbálta megtéveszteni a rendőröket. A tetkó viszont elárulta.

Miskolczi Gábor
Miskolczi Gábor
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Eszembe jutott ez az eset, amikor végül kattant a bilincs a sokszorosan körözött férfi csuklóján. Neki jellegzetes maori tetkója volt, azért is figyeltem fel rá edzés közben. Valamiért gyanúsnak találtam – mesélte Miskolczi Gábor. – A férfit korábban már többször láttam ott, mindig a kisfiával jött edzeni. Feltűnhetett neki, hogy gyanakszom, mert a viselkedése megváltozott, kerülte a tekintetemet. 

Gábor utánanézett a nyilvántartásban kollégái segítségével, s hamar kiderült a férfi álnéven vett bérletet az edzőterembe, igaz a keresztnevét – vélhetően a kisfia miatt, aki gyakran elkísérte – megtartotta. Az is hamar kiderült, hogy 12 elfogatóparancs van ellene érvényben, nemzetközi is. Ráadásul 3 és fél éves letöltendő szabadságvesztése letöltésére nem vonult be, egy éve bujkál. 

– Én magam már a Balatonon voltam, mikor a kollégák kapták a jelzést az edzőteremből, emberünk megérkezett. Hamar a helyszínre siettek. Nem volt jó napja a váci illetőségű férfinak, nem tudta befejezni az aznapi edzését: nem sokkal később kaptam az üzenetet, hogy a csaló már a rendőrautóban várja, hogy büntetése letöltését megkezdje, a büntetés-végrehajtási intézetbe szállítsák a kollégáim – tette hozzá Gábor, aki egyébként maga is több tetoválással rendelkezik. Tán ezért is figyeli jobban ezeket a jeleket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!