Megmérettetés

2 órája

A vízben is helytálltak a tűzoltók

A Heves vármegyei katasztrófavédelem egy négytagú csapattal indult a megmérettetésen.

Molnár Helga

A hevesbeli csapat a 4-szer 50 méteres gyorsváltóban a második helyen végzett, egyéniben pedig Vági Szabolcs tűzoltó lett a harmadik

Forrás: media.katasztrofavedelem.hu

Gödöllőn, a Városi és Térségi Uszodában rendezte meg a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság október 9-én a Belügyminisztérium Országos Úszóbajnokságát. A versenyre kilenc igazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ munkatársai neveztek be, összesen nyolcvanöten álltak rajtkőhöz. A Heves vármegyei katasztrófavédelem egy négytagú csapattal indult a megmérettetésen, mely tagjai: Köteles András tűzoltó főhadnagy, Vági Szabolcs tűzoltó főtörzsőrmester, Tóth Marcell és Debrei Dániel tűzoltó őrmesterek voltak – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Pontszerző Bajnoksága hat versenyszámból tevődik össze, ezek egyike az úszóbajnokság. Sok év elteltével idén ismét Pest vármegyében rendezték meg a megméretést, a gödöllői Városi és Térségi uszoda, az ország egyik legújabb és legmodernebb létesítménye várta az úszókat. Ötven méteres versenymedencével, huszonöt méteres bemelegítő, tízméteres tanmedencével, több mint hatszáz férőhelyes nézőtérrel rendelkezik, nemzetközi versenyeknek is otthont ad.

A köszöntőket követően a százméteres férfi gyorsúszással kezdetét vette a verseny. Amíg az ötven méteres medencében tíz pályán úsztak a versenyzők, addig a csapat többi tagja szurkolt, vagy a következő futamra melegített.

A verseny a kora délutáni órákban tartott eredményhirdetéssel zárult. A hevesbeli csapat a 4-szer 50 méteres gyorsváltóban a második helyen végzett, egyéniben pedig Vági Szabolcs tűzoltó főtörzsőrmester az 50 méteres hátúszásban harmadik lett. A díjakat Branyiczky Márk tűzoltó dandártábornok, igazgató és Ördög István tűzoltó ezredes, a BM OKF Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont vezetője adta át a legjobbaknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában