Élménykülönítmény

2 órája

Szupererő: A Berzés tanárok futása 200 ezret hozott a beteg gyerekeknek

A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium tantestületének két csapata is teljesítette a Spar Budapest Maraton Fesztivál váltóversenyét. A Bátor Tábor Élménykülönítményhez csatlakozva a beteg gyerekeket is támogatták a futással.

Szabó István

A gyöngyösi Berze gimnázium tanárainak lilapólós Élménykülönítmény-csapata

Forrás: Berze Nagy János/Facebook

A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium tantestületének két csapata is teljesítette a hétvégén a Spar Budapest Maraton Fesztivál váltóversenyét, adta hírül a gimnázium a közösségi oldalán. Közlésük szerint – immár negyedszer indulva a futóverseny történetében  – mindannyian célba értek fantasztikus egyéni és csapateredményekkel. A Spar Budapest Maraton Fesztivált, az ország egyik legnépszerűbb szabadidősport eseményét idén október 12-13-án rendezték meg. Budapest első számú őszi futóünnepére a klasszikus maratonisták mellett a rövidebb távok futóit is örömmel várták a szervezők, sőt azokat az egyéni indulókat, baráti társaságokat és családokat is, akik talán életükben először kóstoltak bele egy ilyen esemény hangulatába.

A Berze pedagógusai a maratonon való újabb indulásukkal csatlakoztak az Élménykülönítményhez is, a Bátor Tábor adománygyűjtő csapatához, támogatva a súlyosan beteg gyerekeket azzal, hogy bárki örökbe fogadhatta egy-egy kilométerüket.

– A csapatok tagjai Burai Patrik, Csépány Dávid, Fazekas Lídia, Kismárton Ádám, Kovács Melinda, Nagy Gábor, Somodi Bálint és Ujvári Réka voltak. A felkészülésben részt vett, de sérülése miatt a versenyen most nem tudta a csapatot erősíteni Ujvári Györgyi. Dr. Ludányi Lajos tanár úr szintén lefutotta a maratoni táv felét családi csapatban indulva. A szombati futáson az utánpótlás is bemutatkozott. A 4x2 kilométeres távot Ruzsin Máté 9. A, Sike Zsófia 9. A, Sike Zsombor 7. A osztályos tanulók és Varga Katalin teljesítette. Sike Zoltán tanár úr, a Roadrunners of Berze csapat menedzsere, vezetője, szervezője szintén sérülés miatt nem futott, de a Bátor Tábor Élménykülönítmény lilapólósaként a felajánlások segítségével több mint 200 ezer forintot gyűjtött össze a beteg gyerekek számára. Köszönjük minden egyéni felajánlónak, szülőnek, kollégának, és a Berze DSE-nek a támogatást, mert ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy életeket változtassanak, mosolyt csaljanak a beteg gyerekek arcára. Köszönjük Kőrösi Fruzsina támogatását a mezek beszerzésében – részletezte a gyöngyösi gimnázium a Berze Nagy János Facebook-oldalon.

– A Berze tanárai nem szuperhősök. De nem is hétköznapi emberek. Van ugyanis szupererejük. Olyanok ők, akik célokat tűznek ki maguk elé, akik hírvivői egy nemes ügynek, akik képesek saját határaikon túllépni, akik a bennük tomboló energiákat cselekvéssé formálják, és akik ezt a lelkesedést mások javára fordítják. Iszonyúan büszkék vagyunk rájuk! – emelte ki a gimnázium a közösségi oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában