Tolatva gázolt

2 órája

Halálos közlekedési baleset gondatlan okozásáért ítélték el

A Hatvani Járásbíróságon halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folyamatban lévő büntető eljárásban a bíróság október 17-én tárgyalást tartott, amelyen ítéletet is hirdetett.

Sike Sándor

Mindezt Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője közölte portálunk kérdésére. Válasza szerint a bíróság a vádlottat halálos közúti baleset okozásának vétségében bűnösnek mondta ki, ezért őt egy  év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását egy  év hat  hónap próbaidőre felfüggesztette. 

A sajtószóvivő tájékoztatása szerint a szabadságvesztést – annak végrehajtása esetén – fogház fokozatban kell végrehajtani. Végrehajtás esetén a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontja a büntetés 2/3-ad részének kitöltését követő nap. A bíróság a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette. Az előzetes mentesítés hatályát veszti, ha a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását elrendelik.
– A bíróság kötelezte továbbá a vádlottat az eddig felmerült 521 ezer 267 forint bűnügyi költség Magyar Állam részére  történő megfizetésére – tette hozzá.
Ami pedig az ítéleti tényállást illeti: Cs. Cs. vádlott egy parkolóban tartózkodott az általa vezetett személygépjárművel. A kocsival  hátramenetben kívánt elindulni. A sértett gyalogosan közlekedve megállt a gépjármű bal hátsó sarokrésze mögött,  attól egy méternyire, azzal a szándékkal, hogy átmenjen az úttesten a túloldalra. A vádlott  megkezdte a tolatást, majd ezt követően a kocsija bal hátsó részével elütötte a jármű  mögött az átkelésre várakozó sértettet, aki ennek következtében a földre esett. 
A baleset következtében a sértett olyan súlyos nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett  el, amelynek következtében a kórházban elhunyt.
 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában