MVM Mátra

2 órája

Egy órán át oltották a lángokat a mátrai erőműben

Kedd este lángok csaptak fel a visontai erőműben. A beépített tűzoltórendszer megkezdte az oltást, de tűzoltók is érkeztek a helyszínre. A mátrai erőmű működése szerdán zavartalan.

Heol.hu

Az MVM Mátra Energia Zrt. nagyjavításon lévő V-ös blokkjában, amely nem volt üzemben, 2024. október 22-én este tűz ütött ki. Személyi sérülés nem történt, a tüzet egy óra alatt sikerült eloltani. A mátrai erőmű zavartalanul üzemel – közölte portálunkkal szerdán a keddi tűzesettel kapcsolatos érdeklődésünkre az MVM Zrt.

A Mátrai Erőmű
A Mátrai Erőmű 
Forrás:  Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– A tűz a blokk szénellátási rendszerét érintette.  A műszakban lévő létesítményi tűzoltók nagyon rövid idő alatt a helyszínre értek és beindították a beépített szórtvizes oltórendszert (spinkler). A beépített tűzoltórendszer a lángokat megfékezte. A helyszínre a gyöngyösi, a hatvani, a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók is kivonultak, hogy segítséget nyújtsanak a tűz körülhatárolásában és teljes felszámolásában. A létesítményi tűzoltóság szakszerű és gyors beavatkozásának köszönhetően időben sikerült megfékezni a lángokat, ezzel megakadályozva a tűz terjedését, biztosítva az erőmű zavartalan működését. A tűzvizsgálat megkezdődött – részletezték az esetet. 

Kedden este számoltunk be arról, hogy lángok csaptak fel a visontai erőműben.  Az egyik blokk – úgy tudjuk, az V-ös blokkról van szó - három szintjét érték el a lángok.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában