Erőszakos utas

3 órája

Ököllel támadt a vasútőrre a jegy nélkül utazó részeg férfi

A közeledő rendőrök elől menekülni próbált, közben rátámadt a konzervgyár biztonsági őrére.

Heol.hu

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű budapesti lakossal szemben, aki rövid időn belül többször is megzavarta a köznyugalmat a városban, közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A vádirat szerint a terhelt tavaly októberben a Keleti Pályaudvaron érvényes menetjegy nélkül, ittasan szállt fel a Gyöngyösre induló reggeli vonatra. Itt behúzódott egy kupéba, és a lábait az ablak alatti asztalkán keresztbe vetve elnyújtózott az ülésen. A férfi a jegyvizsgálóval agresszívan viselkedett, ezért a kalauz a hatvani állomáson segítséget kért egy kollégájától, a peronon álló forgalmi szolgálattevőtől. A forgalmi szolgálattevő felszállt a vonatra, és felszólította a vádlottat, hogy mutassa a jegyét, vagy hagyja el a szerelvényt, de erre csupán durva káromkodás volt a válasz.

Az intézkedő, közfeladatot ellátó személynek minősülő vasúti dolgozó ezért segítségül hívott két vasútőrt a forgalmi irodából. Ezen férfiak egyike közölte a vádlottal, hogy „magatartása a MÁV üzletszabályzatába ütközik”, így le kell szállnia a vonatról. A renitens utas erre rátámadt a vasútőrre, akit mellbe lökött, majd ököllel többször megütött. Ezután leugrott a vonatról, és rövid dulakodás után kirohant az állomásról. A pályaudvarról az utcára érve észrevette, hogy közelednek az erőszakos magatartása miatt a helyszínre hívott rendőrök, ezért a nyitott nagykapun át megpróbált befutni a közeli konzervgyár területére. Ezt a bejáratnál álló biztonsági őr megkísérelte megakadályozni, azonban a terhelt ököllel őt is szemen vágta - fogalmazott dr. Konkoly Thege László.

A járási ügyészség közfeladatot ellátó személy támogatója elleni erőszak bűntettével, könnyű testi sértés vétségével, valamint garázdaság vétségével vádolja az elkövetőt. A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a férfi a terhére rótt cselekményeket az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri, úgy a bíróság vele szemben három és fél év börtönt, továbbá három év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki - tette hozzá a sajtószóvivő ügyész.

Már korábban is írtunk arról portálunkon, hogy aki közfeladatot ellátó személyre támad, börtönbe kerül.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Népszabadság)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában