Könnyű testi sértés

2 órája

Vádat emeltek az elfutó sofőr ellen Gyöngyösön

A Büntető Törvénykönyv szerint, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézte elő.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén nyáron, Gyöngyösön egy útkereszteződésbe úgy hajtott be, hogy fittyet hányt az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblára, így nekiütközött a védett úton érkező sértett által vezetett autónak. A balesetben a vétlen sofőr könnyű sérülést szenvedett. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

A vádlott ezt követően egy hirtelen – rossz – ötlettől vezérelve a vezető ülésből a gépjármű hátsó üléssorához mászott, ahonnan kiszállt a gépkocsiból, majd a helyszínről elszaladt, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben bárki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A férfi ezzel a vádirat szerint megvalósította a segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettét. Az ügyészség az elfutó sofőrrel szemben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetőstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fotó a rendőrség helyszíni szemléjén készült. A képen a vádlott által vezetett autó baleset utáni helyzete látható.

Az autó a baleset után
Az autó a baleset után
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában