Best of 2018

2018.12.27. 07:00

Jurtába költözött az értelmiségi család

Címkék#nomadizmus

A beszédes nevű Istenmezején telepedett le a hamarosan hatfősre bővülő család, akik szerint az embernek nincs szüksége másra, mint napfényre, földre és vízre.

Heol

Friss levegő, szemet gyönyörködtető táj, korlátlan szabadság és felhőtlen boldogság. Pest megyéből szinte a semmi közepére költözött a Rozgics család: egy Istenmezeje külterületéhez tartozó, a falutól kijjebb eső földterületen állítottak jurtát, hogy ott mindenkitől távol, háborítatlan körülmények között tölthessék mindennapjaikat.

Fotó: Rozgics család

„A terület öt és fél hektáros, ahol – terveink szerint – képesek leszünk mindent saját magunk megtermelni” – kezdte Rozgics-Kiss Anita, a jurta egyik lakója. „Bevallom, a jelenlegi, kezdeti időszakot több tényező nehezíti: egyrészt augusztusban érkezik a negyedik gyermekünk, így nem bírok sokat tenni-venni, másrészt szemet szúrtunk a helyi vadásztársaságnak, akik minden eszközzel megpróbálnak minket elzavarni innen” – mesélte.

Fotó: Rozgics család

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában