2019.11.19. 11:40
Ínycsiklandó fogásokkal rukkoltak elő a kompoltiak az országos szakácsversenyen
Az erős középmezőnyben végzett a verseny kompolti csapata.
Fotó: Vihar Gergely
A kompolti konyha (Kompolt – Nagyút Gyermek és Szociális Étkezde dolgozói) 3+1 fős csapata részt vett egy országos szakácsversenyen, amely a közétkeztetést népszerűsíti. Ács Veronika élelmezésvezető arról tájékoztatta a Heolt, mindössze 550 forint nyersanyag-költség állt a versenyzők rendelkezésere egy 3 fogásos ételsor elkészítéséhez. A verseny témája „Nyári ételek a hagyomány és megújulás jegyében” volt.
Megtudtuk, voltak kötelező alapanyagok mint a méz és a lecsó, ezeket be kellett építeni a menüsorba. Tiltott alapanyagok is voltak: mesterséges ízfokozók, adalékanyagok. A verseny feltétele volt, hogy a csapatban legyen egy 35 év alatti versenyző is. A csapat az erős középmezőnyben végzett, mindössze 3 ponttal maradt le Heves megye legjobbjától.
Mentoruk Stiller Tamás volt, aki szerint a csapat szívvel főz, és jövőre is számíthatnak a segítségére.
A csapat tagjai
Csató Zsolt szakács
Szabó Ilona szakács
Ács Veronika élelmezésvezető