Megmérettetés

2021.06.19. 11:15

Elég kitartó vagy? Idén is meghódíthatod a Dobó bástyát

Ismét megrendezik az Egri Várfalmászó Versenyt, melyen próbára teheted erőnlétedet és bátorságodat.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Az egri vár műemlékvédelemben részesül, mégis minden évben egyszer engedélyezik a sziklamászóknak, hogy meghódítsák a Dobó bástyát. Idén – kis pandémiás kényszerpihenő után – 18. alkalommal rendezik meg, és a jövőbeni tervek szerint lesz lehetőségük folyamatosan bővülni – tájékoztatta portálunkat Silva Vivien, az Egri Várfalmászó Verseny szervezője.

„Ez az esemény az egész országban egyedinek számít és hosszú évekre visszamenő hagyományai vannak. Érthetően rengeteg mászót vonz és pár turistát is, mivel igyekszünk hangsúlyt fektetni a ”nemcsak mászós„ kísérőprogramokra is.” – tette hozzá.

Íme egy kis ízelítő montázs a megmérettetésről:

" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Idén július második hétvégéjén tartják az egri végvár fényes győzelmére emlékezve a várfalmászó versenyt, melynek hétvégéje minden korosztály számára maradandó élményt nyújt, ugyanis a falmászás mellett számos más színes programot is szerveznek, hogy egy percre se lankadjon jókedv. Ilyen lesz többek közt az egri pincék kincseinek felfedezése, várlátogatás, izgalmas mesék Eger történelméről, ismerkedés a híres egri borokkal, este tábortűz, városi andalgás, és az elmaradhatatlan borkóstoló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában