Spórolnak

2022.11.16. 10:00

A szociális szén jár, Dormándon is azon vannak, hogy sikerüljön is beszerezni

Rajna Kálmánt, Dormánd polgármesterét kérdeztük arról, hogy milyen fejlesztéseket sikerült megvalósítaniuk az idei esztendőben. Szó volt a település kiegyensúlyozott gazdálkodásáról is.

S. S.

Rajna Kálmán, Dormánd polgármestere

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Hogyan alakult az idei, számos szempontból különlegesen nehéz esztendőben a település gazdálkodása?
– Természetesen minden szükséges takarékossági intézkedést megtettünk. Önkormányzatunk egyensúlyban tartja a költségvetését. A társulatok, a Mezőtárkánnyal közös önkormányzati hivatal, valamint a Besenyőtelekkel együtt működtetett szociális ellátás zökkenőmentesen végzik a feladataikat. Idén még két testületi ülést tartunk, s előttünk van a decemberben esedékes közmeghallgatás is. Mindezeket követően, egy kisebb ünnepi karácsonyi templomi koncerttel elköszönünk az évtől.

– Pályázatok szempontjából milyennek bizonyult a vége felé közeledő esztendő?
– A Magyar Falu programban három projektet is befejezhetünk az év végéig. Jelenleg is tart az óvodánk épületének részleges felújítása. Ebben külső szigetelés, egy új kazán, radiátorok üzembe helyezése, belső festések foglaltatnak. Az óvoda új játszóteret is kap. A régi játékok elbontását követően ott új eszközöket használhatnak a gyerekek. A temetőben napelemes kandelábereket telepítettünk, illetve új padok is szebbé teszik a sírkertet.

– Tudnak-e segíteni a megnövekedett rezsi árak miatt nehéz helyzetbe kerülőkön?
– Mi is pályáztunk a rendkívüli támogatásra és 425 mázsa szociális szenet oszthatunk ki a mintegy 40-45 rászoruló családnak. Nehezíti a helyzetet, hogy akadozik a szénellátás, de önkormányzatunk mindent megtesz azért, hogy a jogosultak időben hozzájussanak a tüzelőanyaghoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában