Gondozás

2023.07.22. 08:14

Biztonságosabbá teszik a tópartot Felsőtárkányban

Olvasónk jelezte, hogy szerinte kivágják a fákat. Az önkormányzat viszont elmondta, hogy mi történik.

Szabadi Martina Laura

A fiatal generációt is vonzza a felsőtárkányi tópart

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Olvasónk jelezte, hogy Felsőtárkányban a tó partján favágást észlelt, s mivel ilyen munkálatok zajlanak, s attól fél, hogy lecsupaszítják a környéket. Megkérdeztük az önkormányzatot, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy csak idényszerű gallyazás zajlik.

– Közelegnek a tóparti programjaink, s emiatt megvizsgáltuk a fákat illetve a hétfői viharban károsodott ágakat távolíttatjuk el a településüzemeltetéssel, hogy kizárjuk a baleset lehetőségét – közölte dr. Márton Erik jegyző. 

– Egyébként nehéz helyzetet jelent a tópart, mert egyrészt egy erdő széle másrészt pedig közterület, amiért az önkormányzat a felelős, s van ott egy játszóterünk is. Közben egyébként az erdő veszélyes üzem és mindenki saját felelősségére járhat benne. Mikor fát vágattunk ki, akkor azt szakértői vélemény alapján tettük, és mindig kétszer annyit telepítettünk mint amennyit kivágtunk. A színpad mellett álló régi tölgyfa rossz állapotban volt, de sikerült megmenteni, aminek nagyon örülünk. Szerencsére az új telepítések is nagyon jól festenek most – mondta a jegyző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában