Muzsikál az erdő

2023.07.06. 08:50

Muzsikált az erdő a Kerekgyepen is + fotók

Gyöngyössolymos volt a Mátrai Művészeti Napok szerdai házigazdája.

Sz. Sz. I.

Muzsika, erdő és művészet várta a Gyöngyössolymosra látogatókat

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szerdán Gyöngyössolymosra érkezett az idén 20. születésnapját ünneplő Muzsikál az erdő ez évi rendezvénysorozata. A Mátra Művészeti Napok ötödik napja eseményeinek a község népszerű kirándulóhelye, a Kerekgyep adott otthont. 

Kerékpártúra, illetve szakvezetéses erdei séta révén is elérhető volt a program helyszíne. Az erdei koncert kezdetéig helyi termékek bemutatója, helyi ételek kóstolója mellett Varnyú Rita kézműves foglalkozás, valamint Horváth János interaktív látvány és élménykovácsolása állt az érkező vendégek rendelkezésére. 

Erdei koncert programját Apa fia koncert elnevezéssel Balog Benedek gordonka- és Balog Péter gitárjátéka nyitotta. Ezután Asztalos Miklós, Gyöngyössolymos polgármestere köszöntötte a természet- és a zenerajongókat.

– Nagy öröm számomra, hogy önöket ezen a helyen fogadhatjuk, amelyet a nagypatak simogató csobogása, a másik oldalon pedig a Csák-kői szikla hűvös barlangjai, monumentális falai határolnak. Itt lenn, a Kerekgyepen a nagy fűzfa a főnök. Ő már sokat látott itt. Mi emberek azért vagyunk itt, hogy segítsük az öreget. Látott már vandalizmust, de most sok jó embert lát. Vele szemben az össszefogás keresztje, a mi kettős keresztünk. Rajta a felirat emlékeztet egy olyan múltra és reményeink szerint olyan jövőbeli korra, melyben a hit, a szeretet, egymás segítése, megbecsülése a legfőbb erények. Ez a terület a mi csodánk. És egy ilyen csodás hely alkalmas egy 20. születésnaap megünneplésére is. Boldog születésnapot kívánok, Muzsikál az erdő! – fogalmazott Asztalos Miklós.

Szabó Lajos erdőmérnök, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke, a kulturális eseménysorozat főszervezője arról szólt, hogy eltelt húsz év, de a rendezvénysorozat célja nem változott. 

– Szeretnénk közösségünket környezeti szempontból is egy fenntartható életvitel irányába fordítani az erdő és a zene, a művészetek erejével. Továbbra is ez a központi gondolat – emelte ki Szabó Lajos.

A köszöntőket követően Radványi Balázs, kétszeres Kossuth-díjas előadóművész és Balog Péter gitárművész műsora következett. Bukovics János és Diant Tibor mesével, énekkel, dudaszóval szórakoztatta a nagyérdeműt, a napot pedig Csík János és a Mezzo zenekar koncertje zárta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában