Nyitott Templomok Napja

2023.09.16. 12:20

Idegenvezetéssel, kiállításokkal, szentmisével várta a látogatókat az abasári templom + fotók

Az Ars Sacra Fesztivál rendezvényeként egész napos programot kínáltak az érdeklődőknek.

Szabó István

Nyitott Templomok Napja az abasári templomban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megye

Szombaton megkezdődött az Ars Sacra Fesztivál országos rendezvénysorozata. A szeptember 24-ig tartó fesztivál Nyitott Templomok Napja programjában Abasáron idén is változatos kínálattal várta az érdeklődőket a római katolikus Szent Péter és Pál apostol templom. Reggel 8-tól 21 óráig lehet megtekinteni az egyházi épületet, igény esetén idegenvezetéssel is. A nap folyamán dr. Komjáti Zoltán Igor két programja is látogatható volt, délelőtt Litániák településünk és Magyarország fejlődéséért címmel, kora délután pedig a Szabadító imák félórája. Ezután felolvasás következett a Szentírásból. Szentmisére kora este került sor, amelyet Iváncsy Balázs plébános celebrált. 20 óra 30 perctől a templom előtti tér mécsesekkel való kivilágítása a program.

Három kiállítás is gazdagította a napot. Komjáti Jánosné vallási témájú táblaképeinek tárlata, valamint az egyházközség kulturális értékeinek kiállítása is megnyílt. A Saári Közösségi Házban pedig Magyar katolikus jelenlét a világban címmel Érszegi Márk Aurél kiállítása nyílt meg.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában