Burgonyanap

2023.09.02. 16:06

Mátraballán idén is kapós volt a macok, a nyögve

Úja asztalra kerültek a krumplis palóc finomságok Mátraballán. A Burgonyanap szombat délután még javában tart, este bulival ér véget.

Barta Katalin

Burgonyanapot rendeztek Mátraballán

Forrás: Kápolnai Nagy Ágnes/Facebook

Rengeteg önkéntes serénykedett a héten Mátraballán, hogy a mai Burgonyanapra minden készen álljon a vendégek fogadására. Aki dél körül érkezett a mátrai faluba, nem csalódott. Pádárné Gyuricza Henriett polgármester ksözöntötte az érkezőket és kívánt jó  étvágyat a fogásokhoz. Pompás étkekekkel készültek a helyi lányok, asszonyok. Újra hatalmas mennyiségű burgonyás ínyencség: nyögve, macok, ganca várta a palóc ízek kedvelőit, de a vad és zúzapörkölt illata is csábította a kirándulókat. Délután a helyi és a környékbeli hagyományőrző a dalkörök szórakoztatták a résztvevőket, felléptek a helyi kisiskolások,  az egri majorettek. A kultúrházban két kiállításban is gyönyörködhettek a látogatók. A helyi makramé szakkör tagjainak legszebb munkáit, illetve a falu múltját bemutató régi fotókat nézhették meg. 

A gyerekeket arcfestéssel, csillámtetoválással, kézműveskedéssel, ugrálóvárral fogadták, de íjászkodhattak, sétakocsikázhattak is a faluban lovashintóval. Este hattól koncertek kezdődnek, a sztárfellépő Kabai Alex lesz, aki hét órától lép színpadra.

Este nyolctól retro discoba várják a szórakozni vágyókat.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában