Törvényhozás

2024.05.01. 07:30

A gyermekvédelmi törvény vitájáról posztolt dr. Pajtók Gábor

Pajtók kiemelte, a törvényjavaslat elfogadása esetén tovább szigorodnak a pedofilokat sújtó büntetések: nem évülnek el a pedofil jellegű szexuális bűncselekmények.

Heol.hu

– Kérem kövessék, mit tett a családok, a gyermekek védelmében Fidesz- KDNP több mint 10 év óta, s mit a liberális baloldal! – írta dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselője és a parlament igazságügyi bizottságának tagja. Kitért arra, hogy a törvényjavaslat elfogadása esetén tovább szigorodnak a pedofilokat sújtó büntetések: nem évülnek el a pedofil jellegű szexuális bűncselekmények, nincs  helye feltételes szabadlábra helyezésnek, nincs helye reintegrációs őrizetnek. A pedofil bűnelkövetők soha nem kaphatnak erkölcsi bizonyítványt.

  • Bekerülnek a nyilvános pedofil-adatbázisba azok a magyarok is, akik külföldön követnek el ilyen bűncselekményt.
  • Szigorú alkalmassági vizsgálatoknak vetik alá a gyermekvédelmi intézményekben dolgozókat annak érdekében, hogy a rájuk bízott gyermekek biztonságban nevelkedjenek. (A gyermekvédelemben rengeteg tisztességes, becsületes ember dolgozik, azokat kell kiszűrnünk közülük, akik beteg hajlamaik kiélése érdekében férkőztek közéjük.)
  • Egyszerűbben lehet majd jelenteni és eltávolíttatni azokat a digitális tartalmakat, amik sértik a gyermekek személyiségi jogait.
    Beszámolója szerint a baloldali politikusok ellenezték az első gyermekvédelmi csomag elfogadását. 
    – Tisztelettel megkérjük az ellenzéket, hogy ezúttal támogassa a második gyermekvédelmi törvénycsomagot! - írta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában