Fejlesztés

2024.06.07. 13:30

Megújult az egészségügyi központ Pétervásárán

Az épület kívül-belül megújult. Átadták Pétervásárán a térség lakóit szolgáló Egészségügyi Központot.

Barta Katalin

Pétervásárán a napokban adták át a megújult Egészségügyi Központot, ahol nem csak a városban, hanem a térségben élők is immár modern körülmények között vehetik igénybe a két felnőtt háziorvosi körzet, a gyermekorvosi körzet, a fogorvos, a védőnői szolgálat és a labor szolgáltatásait, valamint fogászati panorámaröntgennel és betegirányítási rendszerrel is gyarapodott az ellátás.

A megújult Egészségügyi Központ mától fogadja a betegeket
A megújult Egészségügyi Központ mától fogadja a betegeket
Forrás: Horváth László/Facebook

Mostantól sokkal korszerűbb körülmények között fogadják a betegeket, s az új betegirányításinak köszönhetően gyorsabbá, komfortosabbá válik a betegellátás. 

Az önkormányzat sikeresen pályázott  a „Pétervásárai egészségház infrastrukturális fejlesztése” című projekten.  A Szabadság tér 28. szám alatt található komplexumban a munkálatok idén év elején kezdődtek. Az elmúlt hónapokban a meglévő vizesblokkokat elbontották, új mosdókat alakítottak ki, ennek köszönhetően megnőtt a váróterület nagysága. Lefestették a váró- és rendelőhelyiségeket, belső nyílászárókat cseréltek, kamera- és betegirányítási rendszert építettek ki, korszerűsítették a mennyezeti lámpákat, az ügyfélváró területek új burkolatot kaptak, a bejáratoknál előtetőket alakítottak ki. Új fogászati panorámaröntgent is vásároltak, s megújultak a lépcsők és rámpák.

A 110 millió forintos fejlesztéssel a felújítást követően a modern kor elvárásainak megfelelő, a 21. századi követelményeknek eleget téve vehetik birtokba az érintettek az intézményt. 

Az eredményhez gratulált Horváth László országgyűlési képviselő is Eged István polgármesternek és csapatának, s köszönetet mondott a kormányzat támogató döntéséért, s azoknak, akik munkájukkal segítették  ezt a fontos fejlesztést. 
- Mi a vidékben hiszünk: ezt Pétervásárán a hit mellett tettek is bizonyítják! - írta közösségi oldalán. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában