Önkormányzati választás

2024.06.28. 08:20

Lőrinciben már az új polgármester is aláírhat

Testületi ülésen döntött Lőrinci testülete arról, hogy aláírási joga legyen az új polgármesternek. A várossal szerződött külsős projektcég hibái és késlekedése miatt csúsznak bizonyos pályázatok.

Heol.hu

Pálinkás Péter, Lőrinci megválasztott polgármestere

Forrás: Lőrinci önkormányzat

A megválasztott polgármester intézheti a futó pályázatokat, olvasható az önkormányzati tájékoztatásra szolgáló Facebook-oldalon.

– A szerdai nyílt rendkívüli ülésen a grémium döntött többek között a városi sport club, a Pitypang Egyesület és a Polgárőr Egyesület támogatási kérelméről. Az LVSC hét millió, a két egyesület pedig egy-egy millió forint összegű önkormányzati támogatást kaphat – ismertették. 

A bejegyzés szerint vannak olyan közterületi játszóterek a városban, amelyek több mint 20 éve épültek. Elsősorban az ott található és állandó javításra szoruló elemek cseréjéről is döntöttek az ülésen. A selypi művelődési ház udvarán és a Május 1. utcában található játszótér lesz első körben frissítve, teljesen új „játékokkal”. 

Arról is hírt adtak, hogy mivel október 1-től már az új polgármester veszi át a feladatokat, az áthúzódó pályázatok esetében a jelenlegi polgármester előterjesztése alapján a testület megszavazta, hogy Pálinkás Péter aláírási joggal rendelkezzen ezen projektek tekintetében. Vig Zoltán polgármester felhívta a figyelmet, hogy a várossal szerződött külsős projektcég hibái és késlekedése miatt csúsznak bizonyos pályázatok.  

A városi zöldterület karbantartásához két új fűnyírótraktor és egy új sövényvágó beszerzéséről is döntöttek a képviselők. Erre a megnövekedett zöldterület és az eddigi eszközök borsos javítási költségei  miatt van szükség. A tervezett erőműi garázssor megépítéséről egy tájékoztató anyagot kaptak a képviselők, melyből többek közt kiderült, hogy az építési területtel kapcsolatos nehézségek miatt, optimális esetben is idén ősszel kezdődhet el a beszerzési eljárás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában