2024.06.25. 10:00
Mandulagyulladást okozhat a fagylalt?
Nyáron, a nagy melegben fokozottan kell figyelni az ételek hűtésére és megfelelő tárolására. A baktériumok és vírusok közvetlen érintkezés útján terjednek és ritkábban étellel.
Nyárra hasznos tudnivalókat tett közzé a Facebookon a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet, mint például, hogy a fagylalttól közvetlenül nem kaphatunk mandulagyulladást. Az egészségünkre az élelmiszerrel kapcsolatos fertőzések jelentenek igazi veszélyt.
Mint írják, a mandulagyulladás leggyakrabban vírusos vagy bakteriális fertőzés következménye. Általában a vírusok és a baktériumok közvetlen érintkezés útján terjednek, például köhögéssel vagy tüsszentéssel és csak ritkábban étellel. Kiemelik azonban, hogy az élelmiszerbiztonságra mindig figyelni kell.
A rosszul tárolt vagy hűtés nélküli élelmiszerek baktériumokat is tartalmazhatnak, amelyek fertőzéseket okozhatnak
Ilyen például a fagylalt is. Fontos, hogy mindig friss és biztonságos élelmiszereket válasszunk, és ügyeljünk az élelmiszerek megfelelő tárolására és hűtésére. Azt tanácsolják, hogy amennyiben aggódunk az egészségünk miatt, esetleg tüneteink vannak, forduljunk orvoshoz a megfelelő diagnózis és kezelés érdekében.