Rendkívüli esemény

2024.06.09. 15:42

Vámosgyörkön már nem kell elemlámpa mellett szavazni

Az áramszünet bekövetkezte után a főkapcsolót lekapcsolt állapotban találták. A szavazóhelyiség a MÁV tulajdonában lévő épületben található, ki kellett hívni a vasúti szolgálatot az áram visszakapcsolására.

Szabó István

11 óra 45 perc óta újra van áram Vámosgyörk 1. számú szavazókörében, tájékoztatta portálunkat dr. Balázs László címzetes főjegyző, a Helyi Választási Iroda (HVI) vezetője. Ahogy arról már hírt adtunk, rendkívüli esemény történt korábban a szavazókörben, a voksolásra szolgáló helyiségben 9 óra 20 perckor elment az áram. A Nemzeti Választási Iroda akkor arról tájékoztatott, hogy a szavazófülkékbe zseblámpák kerültek elhelyezésre. A HVI vezetője felvette a kapcsolatot a vasút helyi központjával, akik a probléma megoldásában segítséget tudnak nyújtani. 

Vámosgyörkön már nem kell elemlámpa mellett szavazni
Vámosgyörkön már nem kell elemlámpa mellett szavazni (Illusztráció)
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az 1-es szavazókör községünkben a MÁV oktatóterme. Az épület mellett található a főkapcsoló, de olyan alacsonyan van, hogy bárki elérheti. Az áramszünet okának kutatásakor a kapcsolót lekapcsolt állapotban találtuk. Mivel az épület a MÁV tulajdona, meg kellett várni, amíg kiérkezik a a vasúti szolgálat, hogy visszaállítsák eredeti állapotába a kapcsolót. Mindez háromnegyed 12-kor megtörtént, azóta van áram a szavazóhelyiségben 

– foglalta össze dr. Balázs László. 

Vámosgyörkön az áramszünet nem vette kedvét a szavazóknak, 11 óráig a választók 25, 11 százaléka, 13 óráig pedig a 34,75 százaléka ment el szavazni. Az 1-es szavazókörben 797 emberből 13 óráig 252-en szavaztak, ami a voksolásra jogosultak 31,6 százaléka.

A másik rendkívüli esemény pedig Csányban történt a délelőtt folyamán, ott egy idős szavazó esett el és rántotta magával a szavazófülkét. A fülkét visszaállították. A szavazó jelezte, hogy rendben van, ellátást nem kér, otthonába távozott. A szavazást nem kellett felfüggeszteni.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában