Segítettek

2024.06.19. 08:50

Vörös vércse fiókákat mentett a Mátrai Erőmű

A Mátrai Erőmű számára a természet védelme is fontos. Ezt bizonyítja, hogy a napokban vörös vércse fiókákat mentettek meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közreműködésével.

Heol.hu

- A napokban három vörös vércse fiókát találtak kollégáink az erőmű blokkjai mellett. Munkatársaink ezt követően biztonságos helyre szállították a kismadarakat, majd értesítették a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságot, melynek a Mátrai Tájegységvezetője hamar a fiókák segítségére sietett és elszállította azokat a park egri mentőközpontjába - írta közösségi oldalán az MVM Mátra Energia Zrt.

Három vörös vércse fióka közül kettőt sikerült megmenteni
Három vörös vércse fióka közül kettőt sikerült megmenteni
Forrás: MVM Mátra Energia Zrt./Facebook

Tájékoztatásuk szerint ezt követően szakemberek vizsgálták meg a madarakat, akik ez alapján megállapították, hogy a három fióka közül az egyik fejlődési rendellenességben szenved, ezért sajnos Őt már nem lehetett megmenteni. A többi fióka azonban teljesen egészséges és jól érzik magukat. Jelenleg a központ gondozása alatt állnak, hiszen repülni még nem tudnak. Most az úgynevezett „vadon nevelésük” zajlik, amelynek során az izomzatuk és tollazatuk növelése a cél. A szakemberek pár héten belül a megtalálás közelében szabadon engedik majd a kismadarakat.

- Az MVM Mátra Energia Zrt. számára rendkívül fontos a környezete vadonélő állatainak biztonsága és megléte, ezért társaságunk arra kér minden környéken élőt, illetve közlekedőt, hogy ha bárki sérült, vagy bajba jutott állatot lát, akkor értesítse a Bükki Nemzeti Park munkatársait, hogy mihamarabb segítséget nyújthassanak számukra. Fokozott óvatossággal, körültekintéssel és odafigyeléssel közlekedjünk, így óvjuk a vadonélő állatok biztonságát. Környezetünk védelme és a természetvédelem a szívügyünk - tették hozzá a bejegyzésben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában