Lezárták a környéket

2024.07.04. 20:21

Életveszélyessé vált a gesztenyefa az óvodánál

A belül korhadt fa a szeles időjárásban hosszában repedésnek indult. A kivágásáig csak az óvoda hátsó kapuja használható.

Szabó István

A karácsondi óvoda előtti lezárt járdaszakasz

Forrás: Karácsond Község Hivatalos Oldala/Facebook

A karácsondi óvoda bejelentette a helyi önkormányzatnál, hogy az elmúlt napok szeles időjárása miatt az intézmény bejárata előtt lévő hatalmas gesztenyefa fő ága függőlegesen hasadásnak indult, mellyel élet- és balesetveszélyes helyzet alakult ki, tájékoztatta portálunkat Földi Csaba polgármester. 

– A fa másik oldalán már szintén egy hatalmas üreg keletkezett, amelyből látszódik, hogy a korhadás már igen nagyfokúvá vált. Az önkormányzat karbantartói a helyzet felmérését követően lekerítették az óvoda előtti térköves járdaszakaszt és lezárták bejárati részét. A balesetveszély elkerülése érdekében az intézménybe való be-és kijutás a veszély elhárításáig a Gesztenyéskert út felőli hátsó kapun keresztül történik. Kérjük, hogy az óvoda főbejárata előtti járdán senki ne közlekedjen addig, ameddig a veszélyes fát az erre alkalmas szakemberek ki nem vágják. Sajnos nincs más választásunk, egy kisebb vihar is életveszélyes körülményeket teremthet. A helyére egy újabb facsemetét fogunk ültetni a jövőben. Megértésüket és türelmüket köszönjük! – fogalmazott Földi Csaba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában