Veszély az utakon!

2024.07.18. 08:05

Elkezdődött az őzek násza, fokozott óvatossággal közlekedjünk az utakon!

Az MVM Mátra Energia Zrt. arra figyelmeztet, hogy a vadak ebben az időszakban sokkal aktívabbak, kevésbé óvatosak, a megszokottnál jóval többet találkozhatunk velük a közutakon.

Szabó István

Vigyázzunk az utakon, elkezdődött az őzek násza! Az MVM Mátra Energia Zrt. ezt a felhívást tette közzé kedden a közösségi oldalán. Közlésük szerint, minden év július második felétől augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka, vagyis az őzek násza. 

– A vadak ebben az időszakban sokkal aktívabbak, kevésbé óvatosak, így a megszokottnál jóval többet találkozhatunk velük az utakon, ahová a veszélyérzet szinte teljes hiányában bármikor kiszaladhatnak. Az MVM Mátra Energia Zrt. számára fontos a környezete vadonélő állatainak biztonsága és megléte. Társaságunk több területén és vonzáskörzetében kiemelkedő az őzek jelenléte, ezért arra kérjük az erre közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal, körültekintéssel és odafigyeléssel közlekedjenek, csökkentett sebességgel haladjanak, és tartsanak nagyobb követési távolságot, így óvják a vadonélő állatok biztonságát és természetesen sajátjukat.
Az MVM Mátra Energia Zrt. nemrégiben az erőmű bevezető útján egy egyedi figyelemfelhívó táblát helyezett ki, mely hasonló célból az őzek és a vadonélő állatok biztonságára hívja fel a figyelmet. Környezetünk védelme és a természetvédelem a szívügyünk – fogalmazott az MVM Mátra Energia Zrt. a Facebook-oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában