Borfesztivál

2024.07.27. 09:58

Ha július utolsó hétvégéje, akkor Farkasmály Borudvar + fotók

A hagyományos pop-up fesztivál három napon át zajlik Gyöngyös-Farkasmályban. Újra találkoznak a farkasmályi borászatok minőségi tételei, az ínycsiklandó ételek, a fantasztikus koncertek és a felejthetetlen élmények.

Szabó István

Hagyományosan július utolsó hétvégéjén zajlik Gyöngyös-Farkasmályban a helyi borászatok találkozója, a Farkasmály Borudvar. A július 25-től 27-ig tartó rendezvénysorozat egy olyan népszerű, pezsgő, bormámoros pop-up fesztivál, ahol találkoznak a minőségi borok, az ínycsiklandó ételek, a fantasztikus koncertek és a felejthetetlen élmények.

A pénteki nap is remekül sikerült a a Farkasmály Borudvaron
A pénteki nap is remekül sikerült a a Farkasmály Borudvaron
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A fesztivált a Dominium Pincészet tulajdonosa álmodott meg, létrehozva ezzel egy olyan közösséget, amelynek fontos a minőségi bor, az ínycsiklandó ételek, a jó zene és a remek hangulat. A három nap során a farkasmályi borászatok mutatják be szebbnél szebb tételeiket, ezzel öregbítve eme csodálatos vidék múltját, történelmét. Emellett különleges pincetúrán ismertetik a vidék sajátosságát, a lyukpince rendszert, ahol a látogatók érdekes történeteket hallhatnak, és borokat kóstolhatnak sejtelmes környezetben a dombok alatt. A fesztivál szervezői nagy hangsúlyt fektetnek a gasztronómiai kínálatra, hiszen idén is izgalmas street food fogások kerülnek az asztalokra, kiegészítve a remek borok zamatát.

Természetesen a jó zene sem hiányozhat idén sem a fesztiválról. A csütörtöki nyitónapon Dj Balyi Ati keverte a jobbnál jobb chill zenéket a naplementében. Pénteken a Márkus Liza Trió, a Dirty Barbies, majd Dj Gomez lépett színpadra. A szombati programban 16 órától a Mátra Guszti és Szőke Attila Duo, majd a HuMen Brass Band, a StarMachine lép fel, végül Dj Petro szolgáltatja a talpalávalót.

A szombati zárónapra kerékpártúrával is érkezhetnek a vállalkozó szelleműek. Tóth Tamás vezetésével indul a bringás csapat 14 órától a gyöngyösi Károly Róbert Campus diákotthonától, a Gyöngyös vége kresztáblától a közeli Farkasmályba. A helyszínen a szervezők hűsítő fröccsel várják az érkezőket.

 

 




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában