Pedagógusképzés

2024.07.24. 12:02

Közös képzéseket indít az egri és a Soproni Egyetem

Sopronban is elindulhat a tanítóképzés.

Molnár Helga

Közösen indít mesterfokozatot nyújtó osztatlan gyógytestnevelő tanár és tanító alapképzési szakot az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Soproni Egyetem – erről írt alá megállapodást a két intézmény rektora július 23-án Egerben, tájékoztatott az intézmény.

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona és Prof. Dr. Fábián Attila írják alá éppen a megállapodást
Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona és Prof. Dr. Fábián Attila írják alá éppen a közös képzésről szóló megállapodást
Forrás: uni-eszterhazy.hu

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem fő képzési területe a pedagógusképzés, melynek teljes palettája elérhető a jelentkezők számára. Az egyetemen tanulók jelenleg 17 közismereti tanári szak közül választhatnak. Az együttműködés eredményeképpen, sikeres akkreditáció után a felvételizők gyógytestnevelő tanár szakot is társíthatnak a testnevelőtanár szak mellé a jövőben Egerben – ismertette sajtótájékoztatón az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona kiemelte: a Soproni Egyetemmel kötött együttműködés révén nemcsak Egerben bővül a képzési kínálat, hanem Sopronban is elindulhat a tanítóképzés. A közös képzések közös oklevelek kiadásával zárulnak. A rektor hangsúlyozta, a két intézmény nem versenytársként tekint egymásra, hanem azonos célért, a pedagógus-utánpótlás biztosításáért dolgoznak. Prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a közös munka révén Sopronba sok-sok év után újra „hazatérhet” a tanítóképzés, s a jövőben e szakot is kínálhatják a jelentkezőiknek. A közös munka kapcsán úgy fogalmazott, a két borvidéki intézmény tudását, erősségeit, hagyományait összevonva egy igazán remek „cuvée” születhet a vármegyeszékhelyek intézményei által.

A leendő közös munkára fogott kezet a két rektor
A leendő közös munkára fogott kezet a két rektor
Forrás: uni-eszterhazy.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában